REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didėja konservatorių ir „tvarkiečių“ populiarumas

Kitų partijų reitingai šiek tiek smuko

Lietuvoje didėja opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) bei valdančiosios partijos "Tvarka ir teisingumas" populiarumas, kitų partijų reitingai šiek tiek smuko.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo dienraščio "Lietuvos rytas" šeštadienį paskelbta apklausa, valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija ir toliau pirmautų rinkimuose. Jei jie vyktų kitą sekmadienį, socialdemokratams savo balsą atiduoti žada 26,6 proc. respondentų, mėnesiu anksčiau už socialdemokratus būtų balsavę 27,2 proc. gyventojų.

REKLAMA

Opozicinė konservatorių partija reitingų lentelėje aplenkė valdančiuosius "darbiečius". TS-LKD rinkimuose gautų 11,4 proc. rinkėjų balsų, kai prieš mėnesį jiems savo balsą žadėjo 8,9 proc. respondentų.

Valdančiąją Darbo partiją po nepalankaus teismo sprendimo dėl vadinamosios juodosios buhalterijos aplenkė ir valdančioji partija "Tvarka ir teisingumas". Tvarkiečiai" rinkimuose gautų 9 proc. balsų, kai prieš mėnesį už juos balsuoti žadėjo 5,8 proc. apklaustųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijos reitingas smuko nuo 9,6 iki 8,8 proc. savo balsą žadančių gyventojų. Opozicinis Liberalų sąjūdis rinkimuose sulauktų 5,9 proc. rinkėjų paramos, kai prieš mėnesį jiems savo balsą žadėjo 6,2 proc. respondentų.

Kitos partijos neperkoptų 5 proc. barjero ir į Seimą nepatektų. Iš viso rinkimuose nedalyvautų 12 proc. apklaustųjų, o 16,3 nurodė nežinantys, už ką balsuotų.

Apklausą dienraščio "Lietuvos rytas" užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus" liepos 5-15 dienomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų