REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija paskelbė atominių elektrinių statybos plėtrą vienu iš prioritetinių tikslų. Vokietija – kategoriškai prieš, rašo „Deutsche Welle“.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos vyriausybė pasisakė prieš Europos Komisijos planus subsidijuoti atominę energetiką. „Berlyno atstovai Europos Komisijoje nepritarė Briuselio ketinimams, ir aš juos palaikau“, - pareiškė penktadienį, liepos 19 dieną, VFR kanclerė Angela Merkel. Ji pabrėžė, kad, nepaisant esamų sunkumų, federalinė vyriausybė ir toliau vykdys numatytas reformas energetikos politikos srityje, o būtent – atsisakys atominės energetikos, praneša agentūra „dpa“.

REKLAMA

A. Merkel pažymėjo, kad elektros kainų didėjimas, žinoma, yra didelė problema, tačiau, nepaisant to, bus toliau dedamos pastangos plėtoti atsinaujinančius energijos šaltinius ir po rinkimų į Bundestagą.

ES šalys pačios renkasi savo politiką energetikos srityje

Anksčiau laikraštis „Süddeutsche Zeitung“ pranešė apie EK planus leisti subsidijuoti AE statybas. Leidinio duomenimis, Europos Sąjungos konkurencijos komisaras Joaquínas Almunia parengė nutarimo projektą, kuriame

REKLAMA
REKLAMA

AE statybos plėtra įvardijama vienu iš prioritetinių tikslų. Konkrečiai, valstybėms leidžiama subsidijuoti atominių elektrinių statybą. Atsakydamas į nuskambėjusią kritiką ES komisaro atstovas spaudai paaiškino, kad Briuselio planų nereikia vertinti kaip skatinimo subsidijuoti AE statybą. Tuo pačiu jis pabrėžė, kad politiką šioje srityje pasirenka kiekvienos šalies vyriausybė, o remti atominę energetiką nedraudžiama.

Agentūra AFP primena, kad po avarijos Japonijos AE „Fukušima“ 2011 metais Bundestagas deputatų daugumos balsais nusprendė atsisakyti atominės energetikos. Iki 2022 pabaigos turi būti nutraukta visų Vokietijos atominių elektrinių eksploatacija (Vokietijoje jų yra 17 – balsas.lt). Tuo pačiu laiku eilė Europos Sąjungos šalių pasisako už tolimesnį branduolinės energetikos plėtojimą ir planuoja statyti naujas atomines elektrines, sakoma „Deutsche Welle“ straipsnyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų