REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius dalyvavo Maskvoje vykusiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių finansų ir darbo ministrų susitikime, kuriame buvo aptarta kaip skatinti tvarų ir subalansuotą ekonomikos augimą prisidedant prie darbo vietų kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors nedarbo problema yra globali, tačiau nėra vieno sprendimo, kuris tiktų visoms valstybėms. Ypač neramina jaunimo nedarbas, kuris gali sukelti rimtas socialines pasekmes ateityje. Į tai dėmesį atkreipė ir Europos Vadovų Taryba. Sprendžiant šiuos klausimus labai svarbu bendradarbiauti ir surasti kuo daugiau bendrų sąlyčio taškų, vykdyti efektyvias struktūrines reformas. Taip pat labai svarbu išnaudoti ekonomikos augimą nedarbo mažinimui, tačiau tuo pat metu būtina laikytis atsakingos fiskalinės politikos,“ - sakė Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA

Maskvoje ministrai aptarė globalias nedarbo, ypač jaunimo tarpe, problemas, svarstė, kaip valstybės galėtų skatinti investicijas į darbo vietų kūrimą, gerinti verslo aplinką (ypač mažoms ir vidutinėms bei verslą pradedančioms įmonėms), vykdyti ekonomiškai efektyvią socialinę politiką ir darbo rinkos reformas. Tai buvo pirmasis jungtinis finansų ir darbo ministrų susitikimas G20 istorijoje.

G20 sudaro 19 valstybių ir Europos Sąjunga. Šios valstybės sukuria apie 90 proc. pasaulio BVP, apima apie 80 proc. pasaulio prekybos ir 2/3 pasaulio gyventojų. Valstybės, priklausančios G20: Prancūzija, JAV, Didžioji Britanija, Kinija, Vokietija, Rusija, Kanada, Italija, Pietų Afrikos Respublika, Saudo Arabija, Argentina, Brazilija, Pietų Korėja, Turkija, Meksika, Indija, Indonezija, Japonija, Australija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų