REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos ketinimą paskelbti JAV energetikos kompaniją „Chevron“ – skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtoja parlamentinės opozicijos lyderis Andrius Kubilius vadina teisingu žingsniu.

Aplinkos ministerijos komisija penktadienį turėtų spręsti dėl „Chevron“ paskelbimo skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtoja.

„Tai teisingas žingsnis. Šį kartą Vyriausybė išdrįs priimti teigiamą sprendimą ir bus su konkursą laimėjusia kompanija „Chevron“ pasirašyta sutartis. Be abejo, toliau laikantis visų saugumo priemonių tirti, o ištyrus apsispręsti dėl potencialiai galimos gavybos", – penktadienį Žinių radijui teigė A.Kubilius, kuriam būnant premjeru buvo paskelbtas tarptautinis konkursas dėl skalūnų dujų paieškos ir gavybos Lietuvoje.

Jis teigė, kad visais atvejais reikia išsiaiškinti, kokie galimi Lietuvos skalūnų klodai.

„Esu už tai, kad Lietuva, kaip ir kitos šalys, kuriose galvojama, kad yra skalūninių dujų, kad Lietuva ištirtų, ar tikrai turime tų skalūninių dujų, kiek jų turime ir kokia iš to gali būti nauda", – kalbėjo A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras mano, kad baimės dėl galimos žalos aplinkai žvalgant skalūnų dujas yra perdėtos, nes darbai būtų atliekami naudojant technologijas, kurios yra saugios.

REKLAMA

„Manyčiau, kad dėl šitų susikeltų baimių, dėl nežinojimo, gal dėl kitų priežasčių, kad skalūnų dujų žvalgyba gali sukelti kokių tai bėdas, jų tikrai per daug. Be to, yra visos technologijos, kurios gali apsaugoti nuo bėdų", – teigė A.Kubilius.

„Chevron Exploration & Production Lietuva“ vadovas Gilbertas Ankenbaueris anksčiau yra sakęs, kad Seimui sugriežtinus skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos tvarką, bendrovei gali tekti daugiau investuoti, be to, prireiks daugiau laiko, ieškant skalūnų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų