REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad kilmingi vaikučiai gimsta su sidabriniais saaukštukais burnose... Tačiau jei atidžiai pažiūrėsite į istorijos knygas, rasite kur kas įdomesnių faktų apie karališkosios šeimos kūdikių gimimus... Būtent tuo šįkart siūlo pasidomėti Parent24.com.

REKLAMA
REKLAMA

1. Nesmagi patirtis

Nors turėjo net 9 vaikus, karalienė Viktorija nemėgo lauktis ir gimdyti. Teigiama, kad ji kentėdavo nuo sunkios pogimdyvinės depresijos ir labiau mėgo maudyti savo šuniukus nei vaikus. Manoma, kad ji buvo pirma kilminga moteris, kuri gimdė paveikta chloroformo.

REKLAMA

2. Buckinghamo motinystės ligoninė

Karaliaus George’o III žmona, karalienė Šarlotė Buckinghamo rūmuose pagimė 14 iš 15 jo vaikų. Tačiau pilnametystės sulaukė tik du iš jų. Vėliau Šarlotė rūmuose įkūrė ligoninę basilaukiančioms motinoms. Nepaisant to, kad ji asmeniškai labai mėgo rūmus, vėliau juose gimdyta retai. Princas Charlesas yra vienas iš kelių karališkųjų kūdikių, gimusių rūmuose.

3. Tragedijų karalienė

Didžiosios Britanijos karalienė Ana (1665-1714) laukėsi 17 kartų, tačiau taip ir nepagimdė gyvo kūdikio. Per daugumą nėštumų, pasibaigusių negyvų naujagimių gimimu arba persileidimais, ji būdavo arba James rūmuose arba Windsor pilyje. Ji buvo taip apsėsta minties pagimdyti sosto paveldėtoją, kad gimdymo metu prie jos kambario durų budėdavo liudininkai – buvo siekiama apsisaugoti nuo netikrų nėštumų arba pakeistų vaikų.

REKLAMA
REKLAMA

4. Apsimetėliai pretendentai į sostą

Per visą spalvingą Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos istoriją, ne kartą buvo kilę spekuliacijų apie nesantuokinius vaikus, apsimetėlius pretendentus į sostą ir besilaukiančias karalių suguloves. Nors dauguma istorijų paremtos tik gandais, visuomet yra galimybė, kad asmuo, šalia jūsų sėdintis biuro valgykloje, turi mėlyno kraujo.

5. Karališkojo akušerio savižudybė

Velso princesė Šarlotė (1796-1817), George’o duktė, būdama 21 mirė gimdydama negyvą kūdikį. Teigiama, kad ji karališkajam akušeriui, serui Richardui Croftui, uždraudė naudoti chirurgines žnyples. Pireš tai akušeris jai buvo paskyręs specialią dietą, turėjusią stabdyti vaiko augimą jos gimdoje. Akušeris buvo pripažintas kaltu dėl princesės mirties ir nusišovė praėjus trims mėnesiams po nelaimingo gimdymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Vaikas X

Williamo ir Kate kūdikis neturės pavardės. Karališkosios šeimos nariai, su kurių vardais vartojami princo ar princesės titulai, beveik niekada nenaudoja šeimos pavardės - Mountbatten-Windsor. Yra paskelbta, kad paprasčiausiai bus naudojami jų titulai, t.y. princas Williamas ir princas Harrys naudojo “pavardę” “Velsas”.

7. Karališkosios nuotraukos?

Pasak šaltinių, princas Williamas ruošiasi sulaužyti seną tradiciją ir dalyvauti savo vaiko gimime. Įdomu, ar galima tikėtis pogimdyvinių nuotraukų jau po valandos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų