REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Žinių radijo laidoje „Pozicija“ atsakė į klausimus, susijusius su moraliniais standartais politikoje, būtinybe visoms aukščiausioms valdžios institucijoms dirbti sutelktai, viena kryptimi, aptarė kitas šalies politikos ir ekonomikos aktualijas. Azijoje gyvenanti ekonomistė Aušra Maldeikienė šaiposi.

Premjeras A. Butkevičius teigiamai atsakė į klausimą, ar Lietuva kitų metų pavasarį Europos Komisijai teiks paraišką dėl narystės euro zonoje. Pasak jo, apie pasirengimą narystei kalbėta ir vakar vykusiame susitikime su Tarptautinio valiutos fondo vadove Christine Lagarde.

„Šiandien Lietuva vykdo visus Mastrichto kriterijus. Jau du mėnesius turėjome defliaciją. Ateinančių metų biudžetą formuojame prisilaikydami finansinės drausmės", – sako Vyriausybės vadovas apie pasirengimą įsivesti eurą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Butkevičius susitiko ir su Gruzijos Ministru Pirmininku Bidzina Ivanišvili. Susitikime  pasidžiaugta bendradarbiavimu aukštojo mokslo srityje, padidėjusiu iš Gruzijos atvykusių Lietuvoje besimokančių studentų skaičiumi, pažymėta galimybė plėsti bendradarbiavimą turizmo srityje.

REKLAMA

Lietuvos premjeras pažymėjo, kad mūsų šalis remia Gruzijos integracijos į ES ir NATO siekį. Anot jo, svarbiausia – tęsti reformas, reikalingas asociacijos sutarties pasirašymui su ES, politinė valia yra vienas pagrindinių kriterijų siekiant integracijos į ES ir NATO. Gruzijos Ministras Pirmininkas padėkojo už Lietuvos paramą jo šalies integraciniams siekiams.

Pasak Lietuvos premjero, esame suinteresuoti Gruzijos sėkme Vilniuje vyksiančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime. Lietuva aktyviai bendradarbiauja su Gruzija, kad lapkritį Vilniuje būtų parafuota Asociacijos su ES sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomistė A. Maldeikienė iš Taivanio premjero pasisakymus komentuoja taip:

„Pastaba, kuri rodo, kad šalies vyriausybės vadovas nėra pajėgus matyti problemų. Jei jis gerbtų rinkėjus, kalbėtų apie tokių žingsnių kainą eiliniam žmogui ir didžiai daliai smulkiojo verslo. Dabar girdime dantyse stringančias banalybes, kurios, beje, labai lengvai gali virsti dideliais iššūkiais, jei brangs energetiniai ištekliai. Save gerbiantis valstybės vadovas kalbėtų su žmonėmis apie realias jų problemas ir baimes, o ne be perstojo maltų tas pačias temas tais pačiais žodžiais. Jei nematyme pavardės, tai galėtų būti ir Kubilius, ir Babilius, ir kas tik norite. Net metai gali būti 2006-ieji (gal pamenate – nuo 2007 metų irgi turėjome turėti eurą). Ir tada kalbėjo apie tai, kaip viskas suvaldyta, bet tvarios infliacijos lūkesčius pargriovė nedidelis akmenėlis — transporto brangimas.“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų