REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, jog incidentas su Edwardu Snowdenu atvėrė tikrų tikriausią Pandoros skrynią – sensacingi pranešimai apie įvairių šalių specialiųjų tarnybų taikomas priemones dygsta tarsi grybai po lietaus.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vieną sensacingą naujieną pranešė leidinys „The Telegraph“. Pasirodo, Disžiosios Britanijos policija pasienio punktuose turi teisę be jokių paaiškinimų paimti iš turistų mobiliuosius telefonus ir kopijuoti iš jų asmeninę informaciją.

REKLAMA

Visa tai, aišku, bandoma pateisinti kova su terorizmu (kurgi be jo mūsų dienomis). Dar daugiau, iš Didžiosios Britanijos sieną kirtusių žmonių telefonų paimti privatūs duomenys gali būti saugoma taip ilgai, kiek tai bus reikalinga teisėsaugos organams. Kitais žodžiais tariant, dokumentai, kontaktų ir skambučių sąrašai bei kita informacija iš jūsų telefono gali lengvai patekti į specialiųjų tarnybų serverius. Teisėsaugos institucijų pareigūnai atsisakė pateikti statistiką, kiek žmonių kasmet pasmerkiama tokiai žeminančiai (ir žmogaus teises į privatų gyvenimą pažeidžiančiai) procedūrai.

Žmogaus teisių gynėjai iki šiol nesuvokia, kaip 2000 metais priimtas kovos su terorizmu įstatymas, kuriuo ir remiasi pareigūnai, imantys privačius duomenis iš telefonų, atitinka tą pačią asmeninio gyvenimo neliečiamumo ir nekaltumo prezumpciją. Bet juk tai tokie niekai, kai už kiekvieno kampo mūsų tyko teroristai… Kad ir kaip toli būtų pažengusi demokratija, net šiandien garsus anglų rašytojas Geroge'as Orwellas turėtų apie ką rašyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų