REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonų kompanija „Honda“ kartu su lenktynių komanda „Team Dynamcs“, kuri ruošia japoniškus automobilius britų BTCC čempionatui, sukūrė savaeigę žoliapjovę su pasiskolintu iš motociklo 110 AG varikliu. Ultimatyvi žoliapjovė iki 100 kilometrų per valandą greičio spurtuoja per 4 sekundes.

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremali žoliapjovė pagaminta naudojant įprastos 20 AG žoliapjovės „Honda HF2620 Lawn Tractor“ pagrindą. Tiesiog po variklio dangčiu modifikuotoje žoliapjovėje buvo įkurdintas litrinis motociklo „Honda VTR 1000F Firestorm“ variklis, šešių pavarų dėžė, sportiniai „ATV“ stabdžiai ir lenktyninis „Cobra“ krėslas.

REKLAMA

Maksimalus žoliapjovės greitis apribotas ties 160 kilometrų per valandą riba, o iki 100 kilometrų per valandą greičio šis aparatas spurtuoja kaip padorus superautomobilis – per 4 sekundes. Tai visai suprantama – žoliapjovė sveria 140 kilogramų, tad galios ir svorio santykis siekia 540 AG tonai svorio.

„Honda“ savo ekstremalią žoliapjovę pavadino „Mean Mower“. Tiesa, kompanija nesiruošia gaminti tokio ekstremalaus instrumento sodininkams. Nors „Mean Mower“ atlieka ir pagrindinę savo funkciją – važiuojant ne didesniu kaip 24 kilometrų per valandą greičiu galima pjauti žolę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų