REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kauno Visureigių sporto klubo nariai Rokas Danilevičius ir Šarūnas Rakauskas nusprendė sudrumsti štilį varžybų kalendoriuje ir pažadinti iš miego sportinį bolidą “Jeep Wrangler TJ”. Pasirengimą rugpjūčio 2-4 dieną Alūksnėje, Latvijoje vyksiančioms „Styga Trophy“ varžyboms sportininkai pradeda garaže – „skraidančiam olandui“ peržiūrima važiuoklė, patikrinami tepalai, išbandoma gervė, koreguojami bamperiai ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne vien nuo automobilio priklauso komandos rezultatai – būtinos treniruotės, įgūdžių atnaujinimas ir komandos pasirengimas, padėsiantis pasiekti gerų rezultatų. Todėl lietingą liepos vidurio sekmadienį Wrangler'is traukiamas lauk iš garažo ir iki pažastų nardinamas į purvą, klupdomas į smėlį, maksimaliu greičiu paleidžiamas vingiuotais ir sunkiai nuspėjamais miškų keliukais. Pusdienio treniruotė labiau nei vykusi, nes pavargusiuose vyrų veiduose akivaizdžiai atsispindi kiek pamirštas, bet toks malonus pergalės jausmas – pergalės prieš save, savo tingulį, savo abejones, kylančias žvelgiant į juodą ir žliugsinčią purvo pelkę, kurioje trumpam nurimo visureigis. Belieka laukti kitos treniruotės ir galiausiai – varžybų su geriausiais rezultatais!

REKLAMA

„Styga Trophy“ susirungs virš 50 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos. Rugpjūčio 2 dieną 11:00 sportinių visureigių motorų gausmas sudrums Alūksnės miesto gatves, dalyvių paradas pajudės link pirmosios rungties – Alūksnės motodrome įrengto bekelės ruožo, kurį kiekvienos klasės atstovai turės įveikti po du kartus. Kiekvieno važiavimo trukmė – 2 valandos, o nugalės komanda, įveikusi daugiausiai ratų šiame ruože.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 3-4 dienomis Rokas Danilevičius ir Šarūnas Rakauskas pagaliau panardins Wrangler‘į į Trapenės apylinkės purvus. Šeštadienį komandos laukia „Trial Track“ išbandymai su begale organizatorių įrengtų kliūčių, stačių įkalnių ir staigių nusileidimų, purvo klampynių. Tuo tarpu sekmadienį laukia varžybų kulminacija – greta Lukstu ežero įrengta trasa „4x4 purvo ratai“. Dalyviams teks įveikti natūralias vandens kliūtis, molingas kalvas, pelkėtus miško iššūkius. Adrenaliną ir kovos entuziazmą didins kompaktiškos trasos galimybė matyti savo konkurentus, o kartais net kovoti dėl laiko jaučiant varžovų kvėpavimą į nugaras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų