REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos organizuotų nusikaltimų sindikatai ir toliau platina narkotikus ir ginklus, tačiau paskutinis jų „statymas“ yra ekologiškas verslas, rašo portalas „Quartz“.

Europolas praneša, kad turtingos grupuotės vis dažniau metasi į atliekų perdirbimo verslą. Nepaslaptis, kad Italijos mafija nuo senų laikų valdo dalį atliekų išvežimo verslo, tačiau dabar daugiau pelno neša jų perdirbimas. Europolas kartu pažymi, kad šiame sektoriuje vykdoma mažiau tyrimų.

Visgi nusikalstamos grupuotės nenumoja ranka ir į kitus ekologiškus verslus.

2010 metais Italijos valdžia sulaikė 1,9 mlrd. JAV dolerių iš Vito Nicastri, kitaip dar žinomo kaip Sicilijos „Vėjų valdovo“. Taip pat įtarimai pareikšti ir jo bendrams dėl nelegalaus pelnymosi iš valstybės subsidijuojamų alternatyvios energetikos kompanijų. Nuo tada Italijos teisėsauga atidžiau pradėjo tirti „švarios energijos“ bedroves ir bijo, kad dėl mokesčių slėpimo ir korupcijos mafija sukaupė daugiau pinigų nei visas Italijos biudžetas. Panaši nusikalstama veikla vykdoma Škotijoje, kur dėl mokesčių už atliekas iškyla savavališki šiukšlynai. Toks neteisėtas šiukšlynas kompanijai per mėnesį gali sutaupyti maždaug 1 mln. eurų mokesčių. Europolas baiminasi, kad šis verslas yra „labai reali grėsmė“ visai Europos Sąjungai. Baiminamasi, kad iš narkotikų ir ginklų verslo uždirbti pinigai bus plaunami per alternatyvios energetikos projektus. Jei tai įvyks, grupuotės gaus priėjimą prie įprastų finansinių sistemų, leidžiant joms plėstis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų