REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

30 būdų kovoti su stresu

Visi kartais susiduriame su stresu, kuris trukdo susikaupti, baigti pradėtus darbus, neretai tampa pykčių su kolegomis, draugais ar šeima priežastimi. Kaip su juo kovoti? Universalaus patarimo tikriausiai nėra, tad pateikiame 30 pasiūlymų!

REKLAMA
REKLAMA

1. 3-5 kartus giliai įkvėpkite ir iškvėpkite. Įkvėpimas ir iškvėpimas turėtų trukti apie 5 sekundes, tai sulėtins širdies ritmą bei sumažins streso hormonų kiekį.

REKLAMA

2. Sėdėkite tiesiai - taip oras lengviau pateks į plaučius, o gavę daugiau deguonies nusiraminsite.

3. Prisiglauskite arba palaikytkite mylimo žmogaus arba tėvų rankas - moksliškai įrodyta, kad toks, kad ir nedidelis bei trumpas, fizinis kontaktas akimirksniu sumažina streso hormonų kiekį.

 

4. Kramtykite gumą, žandikaulio judėjimas taip pat mažina stresą.

5. Nunarinkite galvą, lyg ji būtų labai sunki. Tegul kaklas būna maksimaliai atpalaiduotas, o galvą lėtai judinkite pirmiausia į vieną, tuomet į kitą pusę. Vėliau galvą lygiai taip pat atloškite atgal ir lėtai pasukiokite į skirtingas puses.

REKLAMA
REKLAMA

6. Pasitepkite rankas mėgiamo kvapo kremu - švelniai sklindantis aromatas suteiks jaukumo ir padės nurimti.

7. Pasimelskite.

8. Atsiribokite nuo darbo bent keletui minučių, pasižiūrėkite jums brangias nuotraukas, keliančias šiltus prisiminimus.

9. Atsigulkite ant nugaros, kojas per kelius sulenkite, o pėdas tvirtai priglauskite prie žemės. 10-15 minučių taip pagulėkite, ramiai ir giliai kvėpuokite.

10. Sėdint įtempkite visus kūno raumenis, suskaičiuokite iki 10 ir atpalaiduokite. Pakartokite kelis kartus.

11. Jeigu kieme saulėta, tai išeikite į lauką ar į balkoną, užsimerkite, atsukite veidą saulei ir pasišildykite kelias minutes. Stenkitės galvoti tik apie tai, kaip pučia vėjelis, kaip oda šyla nuo saulės, koncentruokitės į aplinkos garsus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

12. Nusilupkite ir suvalgykite apelsiną. Jo kvapas ramina, o vaisiuje esantys vitaminai ir mineralai kaip mat atgaivins.

13. Lėtai kvėpuokite per nosį. Įsivaizduokite, kaip įkvėptas oras sklinda po jūsų kūną ir kaip iškvepiant jis išeina. Kartokite 5-15 kartų.

14. Delnus užsidėkite sau ant pečių, o alkūnes priglauskite prie kūno. Įkvepiant kelkite alkūnes kiek galima aukščiau, tačiau delnais tebelaikykite pečius. Iškvepiant alkūnes grąžinkite į pradinę padėtį. Pakartokite.

15. Išsivalykite dantis - mechaniškas veiksmas padės nusiraminti, o gaivus dantų pastos kvapas suteiks jėgų.

REKLAMA

16. Užsimerkite ir vienodu ritmu kartokite jūsų mėgstamiausią citatą, mylimojo vardą ar jums gražų žodį.

17. Galbūt stresą jums kelia kitas žmogus? Pagalvokite, kodėl jis taip elgiasi, galbūt tai sunkus gyvenimo etapas jam pačiam. Empatijos jausmas leis atlaidžiau pažvelgti į jūsų streso šaltinį.

18. Pasižiūrėkite juokingų vaizdelių internete.

19. Susirašykite dalykus dėl kurių galite pasidžiaugti - jeigu esate sveikas, turite mylinčius tėvus, antrąją pusę, stogą virš galvos ir ką valgyti, tai esate tikrai laimingas žmogus!

REKLAMA

20. Suvalgykite dubenėlį avižinės košės - sudėtiniai angliavandeniai palaiko normaų cukraus kiekį kraujyje bei skatina laimės hormono seratonino gamybą.

21. Susidarykite darbų sąrašą ir juos padarius žymėkitės pliusukus, tai leis geriau kontroliuoti situaciją.

22. Susitvarkykite kambarį, darbo stalą ar kompiuterio ekraną.

 

23. Išsimaudykite vonioje su pora puodelių pieno ar keliais lašais mėgiamo eterinio aliejaus.

24. Pervilkite švarią patalynę, pagulėkite lovoje ir giliai kvėpuokite.

25. Nusipirkite kavos išsinešimui ir tiesiog pasivaikščiokite.

26. Atsikelkite pusvalandžiu anksčiau nei įprasta ir leiskite sau pasimėgauti puodeliu kavos ar stikline sulčių, paskaitykite laikraštį, pavartykite žurnalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

27. Pasivažinėkite mašina garsiai įsijungę jums patinkančią muziką.

28. Paskambinkite geram draugui ir tiesiog paplepėkite, prisiminkite senus laikus, susiplanuokite susitikimą.

29. Daugiau laiko praleiskite su naminiu gyvūnėliu, o jeigu tokio neturite, tai įsigykite. Linksmas šunelis ar raminamai murkianti katė yra geriausi vaistai nuo visų gyvenimo negandų.

30. Atsistokite prieš veidorį ir kelis kartus plačiai nusišypsokite - vien veido raumenų įsitempimas besišypsant (net ir dirbtinai) skatina laimės hormonų išsiskyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų