REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar labiau sumažėjus vietų senojoje avarinės būklės Vilniaus areštinėje, esančioje T. Kosciuškos gatvėje, nutarta spartinti jau septintus metus "statomos" įstaigos statybas.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai sostinės areštinėje lankėsi Europos tarybos Žmogaus teisių ekspertai, nutarta paspartinti įstaigos statybas.

REKLAMA

Šiuo metu ieškoma privataus kapitalo, kuris galėtų pradėti statybas. o pastačius areštinės pastatą, po truputį mokėti skolą.

Prieš kelerius metus pradėjus įgyvendinti areštinės statybos projektą, šis įkainotas net 20 milijonų litų, tačiau vėliau projekto kaina sumažinta iki 17 milijonų litų.

Artimiausiu metu ketinama skelbti konkursą.

Senoji sostinės areštinė, kuri priskiriama Pilies kompleksui ir yra Kultūros paveldo objektas, yra nuomojama iš Kultūros ministerijos.

REKLAMA
REKLAMA

Avarinės būklės areštinėje po ekspertų apsilankymo nutarta uždaryti keletą kamerų, kur nėra langų, todėl vietoje 54 vietų liko tik 48.

Dėl šios priežasties kiti sulaikytieji ir atliekantys areštą vežami į naujas dabokles Elektrėnuose, Ukmergėje ir Šalčininkuose.

Be to, rekomendavus, kad kiekvienam asmeniui turi tekti penki kvadratiniai metrai, į kameras talpinami tik keli žmonės, o ne šeši ar aštuoni, kaip buvo anksčiau. Kamerose pakeistos lemputės, kurias anksčiau sulaikytieji "valgė", jomis žalojosi.

Beje, areštinės kameroje nėra kištukinių lizdų, todėl "klientams" nėra galimybės naudotis elektros ir buities prietaisais - televizoriais ir kompiuteriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ilgiau pasiliekantiems leidžiama išsimaudyti duše, kurio patalpos yra renovuotos, pasivaikščioti, keturis kartus gauti gero, Krašto apsaugos sistemoje gaminamo maisto, išduodama balta patalynė.

Naujos areštinės statybos bręsta jau septintus metus. Ten turėtų būti apie 120 vietų.

Prie Vilniaus miesto policijos komisariato esantis sklypas iki šiol užžėlęs žole, yra apleistas. Už jo nuomą mokama savivaldybei.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų