REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įdomūs faktai praskaidrina nuotaiką, palengvina mokymąsi ir nustebina kompaniją... Interestingfacts.net siūlo pasidomėti visu tokių faktų sąrašu.

REKLAMA
REKLAMA

1. „Mona Lisa“ neturi antakių.

2. Medus yra vienintelis negendantis maisto produktas.

3. Kodėl privačiai dirbantys psichiatrai sutinka ketveriems metams pakeisti patogų gyvenimą į tarnybą JAV armijoje? Dėl 272 tūkst. dolerių. Šiuo metu papildomai siūlomas ir priedas už užsirašymą į tarnybą.

REKLAMA

4. Meteoritai buvo labai svarbūs Senovės Egipto gyventojams – iš jų buvo gaminami papuošalai, dažnai laidoti kartu su mirusiaisiais.

5. Didžiausia pasaulyje jachta yra beveik 197 metrų ilgio ir turi 94 tūkst. arklio jėgų.

6. 2013 metų sausio mėnesį tarptautiniame O‘Hare oro uoste Čikagoje buvo konfiskuota 18 žmogaus galvų. 2010 metais Arkanzaso oro uoste buvo sulaikyta 60 žmogaus galvų ir jų dalių. Abi siuntos buvo registruotos įvairioms medicinos įstaigoms, tačiau jų gabenimo dokumentuose buvo klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

7. 2013 metų vasarį apytiksliai dviejų metrų ilgio komodo drakonas įropojo į biurą ir užpuolė čia dirbančius du vyrus. Nukentėjusieji atsidūrė ligoninėje.

8. 1938 metais žurnalas „Time“ Adolfą Hitlerį išrinko metų žmogumi.

9. Mėnulyje vaikščiojo jau 12 žmonių.

10. Neskaitant Žemės, Mėnulis yra vienintelis natūralus žinomas astrologinis objektas, ant kurio kada nors vaikščiojo žmogus.

11. Mokslininkai pranešė apie susirūpinimą dėl radiacijos poveikio žmonėms, kai paaiškėjo, jog Japonijoje aptikta mutavusių laumžirgių – su neįprastomis kojomis, akimis, sparnais ir t. t. Mutacijas, manoma, nulėmė radiacija po Fukušimos nelaimės, kurią sukėlė didysis cunamis 2011 metų kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12. Ir žmonės, ir žirafos kakle turi septynis stuburo slankstelius.

13. Veiklioji medžiaga daugelyje dantų pastų yra natrio fluoridas. Prarijus net mažą šios medžiagos kiekį gali kilti skrandžio problemų ar kitų neigiamų organizmo reakcijų.

14. Naujosios Zelandijos teritorijoje nėra gyvačių. Neįsileisti gyvačių yra naujo šalies biosaugumo modelio dalis. Pamatęs gyvatę asmuo pagal įstatymą privalo apie tai pranešti.

15. Disneilando parkuose nepardavinėjama kramtomoji guma, nes nenorėta, kad svečiai priliptų prie kramtomos gumos kur nors parke.

REKLAMA

16. Kiekvienais metais stengiantis išlaikyti gražią ir šviežią Disneilando išvaizdą sunaudojama apie 18,5 tūkst. litrų dažų.

17. Žirafos be vandens gali išbūti ilgiau nei kupranugariai.

18. Asmenys, kurie perskaito žodį „žiovulys“ arba „žiovauti“, pradeda jausti poreikį nusižiovauti.

19. Kai Titanikas išplaukė iš uosto, jame buvo apytiksliai 1000 kepalų duonos, 43 tūkst. kilogramų mėsos, 40 tūkst. kiaušinių, 36 tūkst. obuolių. Visa tai – 7 dienų kelionei laivo keleiviams ir įgulai.

20. Šokoladas gali būti pavojingas šunims. Jame yra karčios veikliosios medžiagos teobromino, kuris kenkia šiems gyvūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų