REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visose šalyse įvairiomis progomis žmonės mėgsta leisti fejerverkus ir daugelis pamiršta ar nepagalvoja, kokia tai pavojinga pramoga. Oddee.com informuoja apie 10 baisiausių su fejerverkais susijusių nelaimių istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

1. Enschede: baisiausia fejerverkų nelaimė istorijoje

Didžiausia su fejerverkais susijusia nelaime istorijoje laikoma Vuurwerkramp (olandiškai “Fejerverkų nelaimė”) įvyko fejerverkų gamykloje, kuris dėl neaiškių priežasčių veikė gyvenamojoje vietovėje Enshede (Olandija). Nelaimė prasidėjo nuo mažo gaisro fabriko viduje, kai dėl nedidelio kiekio netinkamai supakuotu fejerverkų, užsidegė visi gaminiai. Rezultatai – fabrike sprogo apie 100 tonų fejerverkų; sprogimo galia prilygo didelės bombos sprogimui.

REKLAMA

Nelaimė pasiglemžė 23 asmenų gyvybes, 947 asmenys buvo sunkiai sužeisti sprogimo metu. Daugiau nei 1200 vietinių gyventojų po nelaimės liko be pastogės.

2. Šiaurės Dakota: vyriškiui nuplėšta galva

2011 metais švenčiant liepos 4-ąją 41 metų Jesse‘ui Williamui Burley‘ui iš Fargo (Šiaurės Dakota) bandant paleisti fejerverkus savo namuose buvo nuplėšta galva. Vyriškis jau buvo bandė uždegti fejerverką, kuomet šis sprogo ir nuplėše jam galvą. Incidento liudininkais tapo keli kaimynai ir mažamečiai vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

3. Meksika: fejerverkų sunkvežimis viską sunaikino 100 metrų atstumu

2013 metais žuvo 16 žmonių ir šimtai buvo sužeista, kai fejerverkus religinei ceremonijai gabenęs sunkvežimis sprogo didžiuliame turguje. Nelaimė įvyko, kai vienas iš uždegtų fejerverkų prastai iššovė ir nukrito ant fejerverkais pakrauto sunkvežimio. Po nugriaudėjusio sprogimo šimto metrų spinduliu nuo vietos, kurioje stovėjo sunkvežimis, buvo vien žuvusieji, sužeistieji ir nuolaužos.

4. Florida: 100 tūkst. dolerių žala, padaryti dėl kvailo pokšto

2007 metų liepos 4 dieną 41-erių metų Tampa gyventojas Tomys Glennas Rogersas užėjo į „Galaxy Fireworks“ palapinę Port Richey, Floridoje. Toliau buvo atliktas labai kvailas veiksmas, kuris jį nusiuntė į kalėjimą daugiau nei trejiems metams - T. Rogersas nusprendė uždegti vieną iš parduotuvėje pardavinėjamų didelių fejerverkų. Toks „pokštas“ sukėlė didžiulį sprogimą žmonių ir fejerverkų pilnoje palapinėje. Pirkėjai gelbėjosi kaip išmanydami, tačiau daugelis buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Indija: fejerverkų gamykloje žuvo 40 ir buvo sužeista 70 asmenų

Sivakasi miestelis Indijoje žinomas kaip “fejerverkų sostinė”. Buvo tiktai laiko klausimas kol šiame regione, kur įsikūrę daugiau nei 700 fejerverkų gamyklų, nutiks nelaimė. Gamykla “Om Sakthi Fireworks Industries” veikė be galiojančios licencijos. Ugnis fabrike užsidegė kai darbininkai labai karštoje patalpoje maišė pavojingas medžiagas. Prasidėjusio gaisro suvaldyti nepavyko dar 5 valandas.

Po ugnies užgesinimo paaiškėjo, kad nelaimės metu žuvo 40 ir buvo sunkiai sužeista dar 70 asmenų. Atliekant tyrimą suimti keli asmenys, o valdžia uždarė apie 150 fejerverkų gamyklų, veikusių be oficialių leidimų. Tačiau Sivakasi ir toliau lieka pavojingu regionu, kuriame bent kiekvieną mėnesį kuriame nors fejerverkų fabrike įvyksta mažas sprogimas.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų