REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Mikutienė negaus iš V. Adamkaus 200 tūkst. Lt, bet žada skųsti šį teismo sprendimą

Seimo narė priminė V. Adamkui „šlepečių istoriją“ (papildyta 16.22)

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo bylą dėl kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus knygoje išsakytų teiginių. Ieškinį teismui padavė Seimo narė, Darbo partijos (leiboristų) atstovė Dangutė Mikutienė. Parlamentarė pageidavo, kad jai būtų priteista 200 000 litų neturtinės žalos. Ieškinį teismas pirmadienį atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

V. Adamkus neva įžeidė Seimo narę, kai knygoje „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai“, aprašydamas Darbo partijos narių kelionę į Maskvą pas partijos vadovą Viktorą Uspaskichą 2007-aisiais, teigė, kad jie „išsijuosę dergė Lietuvą“. Anot D. Mikutienės, kuri paminėta tarp keliavusių asmenų, tai neteisingi teiginiai, žeminantys jos garbę ir orumą.

REKLAMA

Seimo narė sako būtinai skųsianti šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui, nes jaučiasi morališkai teisi ir nematanti jokio pagrindo nusileisti.

„Ne pinigai čia esmė, o garbė ir orumas, nes aš tikrai jaučiuosi įžeista. Tuo metu niekur nebuvau išvykusi ir slaugiau savo sergančią mamą, o ne šlepetes po lova laikiau pasidėjusi, kaip kai kurie asmenys (1997 m. iškilus ginčui, ar V. Adamkus gyveno Lietuvoje ir gali balotiruotis, tada dar kandidatas į prezidentus argumentavo, jog bute Šiauliuose guli jo šlepetės, – balsas.lt). Yra mano paso kopijos, visi dokumentai, visi įrodymai, iš kurių matyti, kad niekur nebuvau išvykusi“, – portalui balsas.lt pirmadienį po teismo  sprendimo sakė D. Mikutienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiksli citata iš V. Adamkaus knygos: „Dabo partijos žaidimai vis labiau primena „penktosios kolonos“ veiksmus. Jos frakcijos Seime nariai nuvyko į Maskvą pas Viktorą Uspaskichą ir išsijuosę dergė Lietuvą. Tuo ypač pasižymėjo europarlamentarė Ona Juknevičienė. Nedaug atsiliko ir Loreta Graužinienė su Dangute Mikutiene."  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų