REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismo procesas, kuriame „baltasis“ (iš tiesų, lotynų amerikietis) George'as Zimmermanas, per grumtynes nužudęs juodaodį Travioną Martiną, sulaukė neįtikėtino žiniasklaidos dėmesio ir juodaodžių gyventojų reikalavimo sąžiningo teismo. Į kilusius neramumus buvo priverstas reaguoti net JAV prezidentas B. Obama. Vakar teismas priėmė G. Zimmermaną išteisinantį verdiktą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, Samiras Shabazzas ir Naujosios juodosios panteros rengiasi karui su tais, kurie, jų manymu, kalti dėl Travono Martino mirties – baltaisiais žmonėmis, gyvenančiais visose JAV.

REKLAMA

„Šį sykį mes viską atliksime teisingai... Šį sykį mes nedeginsim savo rajonų. Mes eisim į baltųjų rajonus ir padegsim juos. Mes priversim baltuosius pajusti skausmą“.

S. Shabazzas ir anksčiau savo pasisakymuose yra užsiminęs, kad norėtų išžudyti visus baltuosius – vaikus ir suaugusiuosius, o neseniai šokiravo visus pareikšdamas, kad jis „nieko daugiau nenorėtų, tik grįžti namo su baltojo amerikiečio galva knygų krepšyje.“

REKLAMA
REKLAMA

Į šį S. Shabazo pareiškimą atsiliepė tūkstančiai „Tweeter“ ir „Facebook“ vartotojų. Dauguma palaikė jo idėjas žudyti baltuosius, jeigu G. Zimmermanas bus išteisintas.

1 žinutė: „Šitas šunsnukis Zimmermanas taip panikuoja. Paprasčiausiai uždarykite jį, o jeigu to nebus, aš išeisiu ir užmušiu baltąjį, o jiems teks mane paprasčiausiai paleisti.“

2 žinutė: „Tai juokinga. Jeigu Zimmermaną paleis, aš užmušiu baltąjį savigynos tikslais.“

3 žinutė: „Jeigu jie neužmuš Zimmermano – aš nužudysiu baltąjį.“

Dėl didžiulio šios bylos rezonanso, JAV gali susidaryti kritinė situacija, kai visi baltaodžiai ir lotynų amerikiečiai gali tapti potencialiais taikiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniais duomenims, Naujosios juodosios panteros organizacijos nariai jau ruošiasi imtis smurto atakų Floridos viešajame transporte.

Manoma, kad JAV valdžioje yra asmenų, kurie suinteresuoti skatinti rasinius neramumus, kad galėtų įgyti valdžią, įvedus karinę padėtį. Bijoma, kad G. Zimmermano atvejis nebūtų paskutinis lašas, galintis išprovokuoti didžiulius neramumus multikultūrinėje valstybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų