REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Butkevičius: koalicija dirba toliau

Valdantieji tvirtina, kad koalicijoje dėl nuteistų „darbiečių“ niekas nesikeičia

Pirmadienį pasibaigus valdančiosios koalicijos, kurią sudaro socialdemokratai, ,,darbiečiai“, partija ,,Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Politinės tarybos posėdžiui, visų partijų lyderiai patvirtino; koalicija tvirta ir dirbs kaip dirbusi.

REKLAMA
REKLAMA

,,Valdančioji dauguma, koalicija ir toliau dirbs stabiliai“, – pasibaigus posėdžiui žurnalistams sakė ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

,,Niekas koalicijoje nesikeičia“, – tą patį pareiškė ir ,,darbiečių" lyderis Vytautas Gapšys.

V. Gapšys: neįsiteisėjęs teismo sprendimas negali paveikti koalicijos darbo

Pasak A. Butkevičiaus, tai, kas buvo pasakyta Socialdemokratų partijos valdybos posėdyje sekmadienį (kad ,,darbiečių lyderis V.Gapšys bent laikinai, iki Apeliacinio teismo sprendimo, turėtų sustabdyti savo darbą Seimo vicepirmininko poste – red. past.), yra šios partijos valdybos nuomonė, o sprendimą turėtų priimti pats V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

,,Tai yra ko apsisprendimo teisė“,- pridūrė A. Butkevičius. Premjero teigimu, pirmadienį nebuvo svarstoma apie kokį nors valdančiosios koalicijos portfelių perdalijimą. ,,Šiandien apie tai nekalbėjome, bet variantai galimi visokie“, - sakė jis.

,,Socialdemokratai išsakė nuomonę mes atsakėme, buvo pateikta papildomos informacijos. Tai yra Darbo partijos kompetencija, ką deleguoja į kokias pozicijas“, - nedaugžodžiavo V. Gapšys.

Paklaustas, kaip vertina opozicijos stovykloje pasigirdusias kalbas apie galimybę inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą, jis atsakė: ,,Jų reikalas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Koalicijoje niekas nesikeičia ir koalicija dirba tokia personaline sudėtimi, kokia yra dabar. Aš manau, kad nėra pagrindo šitam neįsiteisėjusiam teismo sprendimui kaip nors paveikti koalicijos darbą“, - pridūrė V. Gapšys.

Į žurnalistų klausimą, kad valdančiajai koalicijai, visų pirma socialdemokratams, gal būt būtų lengviau dirbti, jei jis vienintelis atsistatydintų iš užimamų pareigų, V. Gapšys atsakė, kad koalicija ir toliau dirbs sėkmingai.

,,Socialdemokratams gerai su mumis dirbti, koalicija dirba tvarkingai, konstruktyviai. Ir toliau taip dirbs“, - pareiškė V. Gapšys. Jo teigimu, galvoti apie ministrų portfelių perskirstymą ar kitų aukštų postų persidalijimą nėra jokio pagrindo.

REKLAMA

Penktadienį, iš karto po to, kai buvo paskelbta, kad DP lyderiui Viktorui Uspaskich ir naujosios DP (leiboristai) lyderiui V. Gapšiui bei dar vienai šios partijos atstovei Seime Vitalijai Vonžutaitei paskirtos realios bausmės, A. Butkevičius žurnalistams taip pat sakė, kad koalicija dirbs kaip dirbusi..

Tiesa, sekmadienį socialdemokratai pareiškė, kad juodosios buhalterijos byloje kaltu pripažintas V. Gapšys turėtų sustabdyti savo buvimą Seimo vicepirmininku, kol bus priimtas Apeliacinio teismo sprendimas. Taip pat buvo pridurta, jog tai, kad trys Seimo nariai - ,,darbiečiai‘ nuteisti, neturėtų tapti kliūtimi tolesniam koalicijos darbui.

Tačiau V. Gapšys sekmadienį pareiškė neketinantis trauktis. ,,Darbiečių” lyderis užsiminė, kad jo postas gali būti keičiamas į ministro portfelį Vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų