REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios Darbo partijos pirmininkas Vytautas Gapšys atkerta jam susispenduoti siūlantiems socialdemokratams, kad jei siekiama persvarstyti postus Seimo vadovybėje, tuomet „darbiečiai“ gali pareikalauti visų jiems priklausančių postų Vyriausybėje, tai yra – dar vieno ministro portfelio.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra koalicinis susitarimas, yra sutartis, jei nori koalicijos sutartį peržiūrėti – yra tokia galimybė, mes turime neišnaudoję kai kurių kvotų pagal susitarimą. Mes galime peržiūrėti, kad pavaduotojai Seimo vadovybėje būtų pakeisti į postus Vyriausybėje“, – BNS sekmadienį komentuodamas socialdemokratų valdybos pareiškimą sakė V.Gapšys.

REKLAMA

Teismas penktadienį Darbo partijos byloje jį pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos bei skyrė 35 tūkst. litų baudą. V. Gapšys žada šį sprendimą skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Pasak V.Gapšio, pagal valdančiosios koalicijos galiojantį susitarimą „darbiečiams“ pagal turimų balsų Seime skaičių priklausė 5 ministrų portfeliai, tačiau derybų metų Darbo partija vieną ministro postą sutiko pakeisti postais Seimo vadovybėje. Šiuo metu „darbiečiai“ vadovauja keturioms ministerijoms. Jiems priklauso Seimo pirmininko bei Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo postai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes galime tai peržiūrėti. (…) Socialdemokratams mažiau reikėtų kalbėti apie moralinę atsakomybę, nes mes galėtume priminti ne vieną atvejį, kur jie keistai atrodė. Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jei jie nori ką nors padaryti sutartyje, tada galime svarstyti“, – teigė V.Gapšys.

Valdančiosios koalicijos politinė taryba rinksis į posėdį pirmadienį.

Paklaustas, ar pats nesvarsto galimybės susispenduoti Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigose, V.Gapšys kartojo, kad teismo nuosprendis nėra įsiteisėjęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios socialdemokratų partijos (LSDP) vadovas ir premjeras Algirdas Butkevičius sekmadienį po partijos valdybos posėdžio pareiškė, kad Seimo vicepirmininkas „darbietis“ V.Gapšys neturėtų eiti Seimo vicepirmininko pareigų, kol tęsis teisminiai ginčai Apeliaciniame teisme.

„Nutarėme, kad koalicija turi dirbti stabiliai ir toliau, Vyriausybė irgi. Manau, kad jokių kitų minčių nebus, dirbs stabiliai. Buvo pripažinta, kad tam tikrų moralinių problemų yra po teismo priimto sprendimo. Manome, kad geriausia būtų, jog Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys, kol vyks tolesni tyrimai, gal kreipsis į Apeliacinį teismą, sustabdytų savo einamas pareigas, kol Apeliacinis teismas išnagrinės jo skundą“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

A.Butkevičius pažymėjo, kad valdančioji koalicija dėl trijų teismo nuteistų politikų nežlugs.

„Mes dėl trijų politikų, kur vyksta tam tikri teisminiai procesai, visa tai mes vertiname, kad moraliniu požiūriu yra negerai, bet dėl trijų politikų valstybėje negali būti chaosas arba sugriūti valdančioji dauguma“, – sakė jis.

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą Viktorą Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui, pirmajam Seimo vicepirmininkui Vytautui Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

REKLAMA

Pati Darbo partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista, nes po šiemet įvykdytos reorganizacijos – susijungimo su antrine Leiboristų partija – atsirado naujas juridinis asmuo.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004–2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Centro kairės koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija "Tvarka ir teisingumas" bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų