REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilių pramonė juda į priekį ir naikina dalį mums įprastų transporto priemonių dalių, rašo cnn.com.

REKLAMA
REKLAMA

Mechaninė pavara

Automatinės pavaros Vakarų pasaulyje tampa vis patrauklesnės, efektyvesnės ir pigesnės. Pavyzdžiui, JAV per pastarąjį dešimtmetį automobilių, parduodamų su mechanine pavara, dalis sumažėjo iki 3,8 proc.

REKLAMA

Rakteliai

Vis sunkiau pamatyti automobilį, ant kurio durelių būtų išorinė spyna. Atsiradus variklio įjungimo ir išjungimo mygtukui, tokie rakteliai tapo nebereikalingi. Dabar nereikia rakto net išimti iš rankinės ar kišenės, durys atsirakina raktui priartėjus prie automobilio.

Ranka atidaromi langai

Pigiuose automobiliuose vis dar galima išvysti langus, kurie atidaromi sukant rankenėlę, tačiau kitur brangesnėse mašinose to jau nebepamatysite. Visur naudojami elektriniai langai, kurie buvo išrasti 1948 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Antenos

Išorinės radijo bangas gaudančios antenos nyksta. Jų funkcijas perėmė galinis langas arba ant stogo esantis ryklio peleko formos priedas, kuris taip pat gaudo GPS ir telefonų signalus.

Rankinis stabdis

Juos vis dažniau pakeičia elektriniai stabdžiai. Nykstant mechaninėms pavaroms ir atsirandant specialiam priedui, leidžiančiam įvažiuoti į įkalnę, rankinis stabdis tampa atgyvena.

Atsarginis ratas

Gamintojai, ieškodami būdų, kaip sumažinti kainą ir svorį, atsisako viso dydžio atsarginių padangų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų