REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu Jungtinėje Karalystėje dėl nuolat augančių vaisių ir daržovių kainų vis daugiau britų ima sodininkauti. Per pastaruosius trejus metus naminių daržovių ir vaisių suvartojimas Britanijoje išaugo iki 5 proc., o naminių vištų – iki 6 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos populiariausių namie auginamų daržovių – pupelės: kas trečia pupelė užauginama namie. O namie braškių ir aviečių užauginama 10 proc., obuolių – 9 proc., bulvių – 7 proc., pomidorų – 6 proc. Manoma, kad kone trečdaliu išaugusį naminių daržovių populiarumą lėmė ne tik ekonominis sunkmetis su padidėjusiomis išlaidomis maistui, bet ir maisto gaminimo mada, kurią populiarina tokie garsūs virtuvės meistrai kaip Džeimsas Oliveris.

REKLAMA

Specialaus žemės ploto, savivaldybės skiriamo sodininkystei, laukia apie 150 tūkst. žmonių, o kai kuriuose Londono rajonuose susidarė eilės net 40-čiai metų. Aktyviausiai norą sodininkauti savivaldybės skiriamuose sklypuose reiškia moterys. Šiuo metu iš asmenų, turinčių galimybę užsiimti šia veikla valstybės skirtoje žemėje, moterų yra net 70 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų