REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UAB „Architektų gildija“ vadovas architektas Rokas Mazuronis kartu su kolegomis dalyvavęs Lieporių bažnyčios Šiauliuose projektinių pasiūlymų konkurse negavo vertinimo komisijos protokolo. Jo nuomone, kol šio dokumento nėra, tol konkursas negali būti laikomas baigtu.

UAB „Architektų gildija“ vadovas architektas Rokas Mazuronis kartu su kolegomis dalyvavęs Lieporių bažnyčios Šiauliuose projektinių pasiūlymų konkurse negavo vertinimo komisijos protokolo. Jo nuomone, kol šio dokumento nėra, tol konkursas negali būti laikomas baigtu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negauna protokolo

Rokas Mazuronis elektroniniu laišku kreipėsi į konkurso vertinimo komisijos narę, Šiaulių miesto vyriausiąją architektę Rasą Budrytę, prašydamas pateikti vertinimo komisijos protokolą.

REKLAMA

„Tik gavę protokolą konkurse dalyvavę architektai galės įvertinti savo klaidas, tobulinti darbus“, – mano architektas.

R. Budrytės jis prašė nurodyti ir dokumentus apie bažnyčios konkurse taikytus vertinimo kriterijus, bet atsakymo negavo.

Architektą stebina aplinkybė, kad konkurso nugalėtojo darbą reikės taisyti.

„Jeigu bus daromi esminiai pakeitimai – projekte pastatai keis savo vietą, bus koreguojamas jų aukštingumas, gal bus rengiamas dar vienas konkursas?“ – klausė R. Mazuronis. Konkurso atomazga ir vertinimo komisijos elgesys architektą nuvylė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal konkurso sąlygas turėję būti du nepriklausomi recenzentai. „Ar recenzijas galima paskaityti, ar jų apskritai nebuvo?“ – dar vienas klausimas, keliamas architekto. Kiekvienas darbas, jo nuomone, turėjo gauti recenziją. Po to turėjęs būti oficialus, pasirašytas, antspaudu patvirtintas komisijos protokolas ir komisijos sprendimas.

 

Konkurso neskųs

UAB „NPS projektai“ architektas Antanas Plaipa, kartu su kolegomis laimėjęs trečią vietą, tikėjosi geresnių rezultatų, bet konkurso neskųs. Jis irgi pasigenda komisijos protokolo: „Konkursas turėtų būti oficialiai užbaigtas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad konkurso nugalėtojams – UAB „Archinova“ filialo „R projektai“ kūrybinei grupei – reikės daryti esminius projekto pataisymus: keisti laidojimo namų vietą, nes šie atsidūrė tiesiai po daugiabučio gyventojų langais, bei kitus. „Mūsų projektui tokių esminių pataisymų nereikėtų“, – tvirtino architektas.

Kitas konkurso dalyvis – architektas, humanitarinių mokslų daktaras Linas Krūgelis irgi stebėjosi konkurso baigtimi.

„Nors paskelbus konkursą buvo nustatyti vertinimo kriterijai, žvelgiant į rezultatus, susidaro įspūdis, kad komisija vadovavosi dar kažkokiais, tik jai žinomais reikalavimais“, – mano L. Krūgelis.

REKLAMA

Jo teigimu, dalis darbų atmesti, nes bažnyčios patalpų vidaus konfigūracija neva neatitiko bažnytinių dokumentų.

„Bet komisija nenurodė, kokiais bažnytiniais dokumentais buvo vadovaujamasi priimant sprendimą“, – sakė architektas.

Jo nuomone, laimėjo darbas su šiurkščiomis klaidomis, o pašalinti projektai – tik su menkais trūkumais. Tai esąs subjektyvaus ir neaiškaus vertinimo padarinys.

Konkurso organizatorių surengtoje Lieporių bendruomenės apklausoje pirmenybė suteikta ne komisijos išrinktam nugalėtojui, o kitam projektui.

REKLAMA

Protokolą žadėjo šią savaitę

Šiaulių miesto vyriausioji architektė, bažnyčios konkurso vertinimo komisijos narė Rasa Budrytė pripažino, kad galutinio protokolo dar nėra. „Šią savaitę protokolas tikrai bus, jis gana ilgas – kokių devynių lapų“, – teigė ji.

R. Budrytės žodžiais, nebuvo nė vieno tobulo projekto, todėl nugalėtojams iš tikrųjų teks daryti pataisymus.

„Neparinkti nugalėtojų negalėjome pagal konkurso sąlygas. Kadangi tai buvo viešasis pirkimas, privalėjo būti parinkti nugalėtojai ir kiti projektai išrikiuoti eilės tvarka“, – sakė komisijos narė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų