REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Tauragės valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) dėl grubių pažeidimų sustabdė Raimondo Regelskio individualiosios įmonės „Airona“ kiaulių skerdyklos (Šidagių k., Skaudvilės sen.) veiklą. Ją atnaujinti bus leista tik pašalinus visus inspektorių rastus pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tauragės VMVT viršininkas-valstybinis veterinarijos inspektorius Kęstutis Patašius sakė, kad skerdykla uždaryta dėl grubių biosaugos, gyvūnų ženklinimo, gerovės, sanitarijos ir higienos reikalavimų pažeidimų.

REKLAMA

– Tauragės VMVT inspektoriai, šioje įmonėje atlikę tikrinimą, nustatė, kad skerdyklos teritorija neaptverta, netvarkinga, į ją lengvai gali patekti pašaliniai asmenys, benamiai ir laukiniai gyvūnai. Įmonės atsakingi asmenys nepasirūpino šiuo metu sugriežtintomis apsaugos priemonėmis prieš pavojingą užkrečiamąją ligą – afrikinį kiaulių marą, – vardijo rastus pažeidimus Tauragės VMVT viršininkas K.Patašius.

Be viršininko jau išvardintų pažeidimų, inspektoriai patikrinimo akte pažymėjo, kad garduose laikomos neženklintos kiaulės. Gyvulių gardai rasti nevalyti, nešvarūs, girdymo loviai neužpildyti vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Skerdyklos patalpos aptiktos nešvarios, nehigieniškos, nevalomos. Neplaunamos ir nedezinfekuojamos ne tik patalpos, bet ir skerdimo įrenginiai, gyvūnus vežantis transportas. Skerdykloje neužtikrinama skerdimo higiena ir kiaulių skerdenų atsekamumas.

– Pranešimą apie netvarką šioje skerdykloje gavome iš neabejingų gyventojų. Tiek informatorių, tiek mus, Tauragės VMVT inspektorius, nustebino toks atsainus požiūris į šiuo metu itin aktualią problemą – gretimose valstybėse siautėjantį kiaulių marą. Juk ši baisi liga būtent taip ir plinta – per netvarką ir nešvarumus. Todėl tikimės, kad kiti rajono gyventojai neliks abejingi šiam pranešimui ir laiku susitvarkys, – sakė Tauragės VMVT viršininko pavaduotojas Vaidotas Gudžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Tauragės VMVT vadovų, atnaujinti kiaulių skerdimą R.Regelskio įmonėje bus leista tik pašalinus visus tikrinimo metu nustatytus pažeidimus bei iš naujo įvertinus įmonės atitikimą teisės aktų numatyta tvarka. Tauragės VMVT vadovai kviečia tvarkai neabejingus gyventojus informuoti apie pastebėtus trūkumus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų