REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi Panevėžio rajono Velžio seniūnijos socialinė darbuotoja 56 metų Regina Misevičienė, pasisavinusi varguoliams Europos Sąjungos skirtus maisto produktus ir suklastojusi dokumentus, atsipirko pinigine bauda. Panevėžio apylinkės teismas vakar paskelbė nuosprendį R. Misevičienės baudžiamojoje byloje.

Nubaudė pinigine bauda

Moteris pripažinta kalta ir dėl svetimo turto pasisavinimo, ir dėl dokumentų klastojimo. Jai skirta subendrinta 25 MGL bauda – 3250 litų. Nuteistoji privalo ją sumokėti per 5 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo. Buvusi socialinė darbuotoja trims dėl jos veiksmų nukentėjusiems asmenims privalės atlyginti turtinę žalą, kuri svyruoja nuo beveik 25 iki 127 litų.

Teismas nustatė, kad R. Misevičienė maisto paketų neišdalino 29 socialiai remtiniems Velžio seniūnijos gyventojams, už kuriuos pasirašė dokumentuose neva jie paramą gavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal patvirtintas taisykles, maisto paketus iš sandėlių privaloma atsiimti per keturias dienas. Jei žmonės to nepadaro, tada paramą turi parsivežti seniūnijų darbuotojai ir ją išdalinti.

REKLAMA

Liepą nepasiimti produktai iškeliavo į Velžio seniūniją.

Iš „Carito“ sandėlio Panevėžyje R. Misevičienė 2011 metų rugpjūčio 1 dieną iš viso paėmė 96 pakuotes kvietinių miltų, 192 pakelius makaronų, 96 pakuotes manų kruopų, 96 pakuotes sausų pusryčių, grūdų dribsnių ir 96 saldinto pieno indelius. Dalį šių produktų ji išdalino, dalies – ne. Neišdalintų produktų vertė siekė 560 litų.

Dauguma paramos negavusių žmonių nepanoro bylinėtis su R. Misevičiene motyvuodami, kad jiems padaryta nedidelė piniginė žala. Tik keli nuskriaustieji nusprendė būti principingi ir pateikti ieškinius buvusiai socialinei darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjo suklastotus parašus

Skandalas dėl maisto produktų iš ES intervencinių fondų dingimo Velžio seniūnijoje kilo 2011 metų rudenį. Čia ūkininkaujantis Artūras Kerbedis rugsėjį nuvažiavo į Panevėžyje esančius „Carito“ sandėlius paimti to mėnesio ES labdarą savo samdiniams. Jis nustebo sužinojęs, kad jo darbininkai liepą irgi gavo maisto paketus, nors šie skundėsi, kad vasarą jų parama nepasiekė.

Dokumentuose prie jų pavardžių buvo suraityti parašai, patvirtinantys, jog jie tikrai pasiėmė kruopas, makaronus ir kitą maistą. A. Kerbedis pradėjo aiškintis, kaip taip gali būti.

„Tikrai žinojau, kad tris vaikus auginantis vienišas tėvas Danas Jankauskas, trijų vaikų motina Jurga Tamošaitytė ir dar keli asmenys liepą tikrai nesulaukė jiems priklausančių kruopų, cukraus, miltų ir kitų produktų“, – tuomet „Sekundei“ pasakojo vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad vargingai gyvenančių žmonių labdara iš tiesų nepasiekė, o jų parašai suklastoti.

Apie įvykį sužinojusi Panevėžio rajono savivaldybė į Velžio seniūniją pasiuntė komisiją. Ši apsilankė keliuose kaimuose pas ES paramą maistu gaunančius gyventojus ir išsiaiškino, jog iš viso buvo suklastota per 10 parašų. Vėliau paaiškėjo, kad jų dar daugiau.

Panevėžio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Aldona Paškevičienė prisipažino negalėjusi patikėti, kad vargingoms šeimoms turėjusi padėti socialinė darbuotoja galėjo jas apvogti.

Kai Panevėžio rajono savivaldybė kreipėsi į prokuratūrą dėl dingusių produktų, socialinė darbuotoja pasiprašė atleidžiama iš darbo. Savivaldybė prašymą patenkino.

REKLAMA

Savo kaltę neigė

R. Misevičienė „Sekundei“ tuomet teigė, kad sunkiai besiverčiantiems gyventojams skirtų maisto produktų nepasisavino, bet nepaaiškino, kur jie dingo.

Moteris postringavo, kad paramos gavėjai neretai patys atsisako seniūnijos atvežtų produktų. „Kartais užlipu su tuo paketu į penktą aukštą, o mane veja nuo durų, liepia pačiai pasiimti tas kirmėlėtas kruopas“, – skundėsi ji. Jos teigimu, nepasiimtus produktus užpuola kirmėlės, apgraužia žiurkės.

Beje, kilus skandalui, R. Misevičienė kai kuriems ES paramos maistu negavusiems gyventojams atvežė maisto paketų ir paprašė nereikšti jai pretenzijų.

Žmonės stebėjosi, kad dalis paketuose esančių produktų nepažymėti specialiu ES ženkleliu. Jie svarstė, kad socialinė darbuotoja juos paskubomis nupirko parduotuvėje. Inga SMALSKIENĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų