REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belfaste protestų metu sužeisti 32 policijos pareigūnai ir parlamentaras

(Papildyta 17:00)

(Papildyta informacija iš BNS 17:00) Šiaurės Airijos policijos vadas pranešė, kad 32 pareigūnai buvo sužeisti per riaušes, kurias išprovokavo Oraniečių ordino brolijos įkvėpti protestantų ekstremistai, ir kad jiems į pagalbą atvyksta pastiprinimas iš Didžiosios Britanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 600 policininkų iš įvairių Britanijos vietų buvo pasiųsti padėti palaikyti tvarką Belfaste per tradicinius Liepos 12-osios paradus, kurie yra Oraniečių ordino paradų sezono kulminaciniai renginiai.

REKLAMA

Vyriausiasis konsteblis Mattas Baggottas (Metas Begotas) apkaltino Oraniečių ordino lyderius, kad jie kurstė minią pamėginti pralaužti policijos kordonus šiauriniame Belfaste, kur pareigūnai užblokavo kelią vienai nedidelei grupei, ketinusiai pražygiuoti priešišku katalikų respublikonų rajonu.

Įsipliekusios riaušės, per kurias minia svaidė į policiją butelius su degiu skysčiu, plytas, padegamuosius užtaisus, truko šešias valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Oraniečių ordinas kiekvienais metais rengia paradus, kuriais mini 1690 metais Airijoje protestantų karaliaus Vilhelmo Oraniečio iškovotą pergalę prieš kataliką Jokūbą II.

Protestantų lojalistai nori Šiaurės Airijoje išlaikyti Britanijos valdymą, o katalikai nacionalistai siekia sukurti suvienytą Airiją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

Septyni policijos pareigūnai ir vienas parlamentaras yra tarp sužeistųjų naktį Belfaste, Šiaurės Airijoje, vykusių protestų metu, rašo belfasttelegraph.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susirėmimai su policija prasidėjo, kai policija pastojo kelią lojalistų demonstracijai.

Parlamentaras Nigelas Doddsas buvo išvežtas į ligoninę, po to, kai jam plyta trenkė į galvą. Tuo metu jis kalbėjosi su policininkais. Ligoninės atstovai teigė, kad jo būklė yra stabili.

Taip pat 7 policijos pareigūnai buvo sužeisti, 3 iš jų buvo be sąmonės. Visi jie paguldyti į ligoninę.

Į policininkus buvo mėtomi padegamieji skysčiai, lazdos, sienos dalys. Tarp riaušininkų buvo net 14 metų paauglių. Policija į protestuotus paleido 20 plastikinių kulkų ir vandens patranką.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų