REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai prašė ilgesnio suėmimo termino, tačiau teismas nutarė, kad per eismo įvykį moterį nužudęs ir du jos vaikus sužalojęs Aivaras Jonikas pripažįsta kaltę iš dalies.

Panevėžio apylinkės teismas šeštadienį leido suimti Aivarą Joniką dviem mėnesiams nepaisant, kad valstybės kaltintojai prašė skirti trijų mėnesių suėmimo kardomąją priemonę.

Anot prokurorų, A. Jonikas gailisi tik savęs, nes jam teko slapstytis miške kelias dienas, o ne nužudytos moters ir jos vaikų. Tačiau teismas paskelbė, kad dviejų mėnesių pakanka, nes kaltinamasis kaltę pripažįsta iš dalies.

A. Jonikas teisme teigė suprantantis padaręs eismo įvykį, tačiau neigia vairavęs neblaivus.

Prokuroras tikino, kad liudytojai matė jo automobilyje dar kelis neblaivius asmenis, o jis pats taip pat atrodė apdujęs. A. Jonikas iš teismo išvežtas į areštinę.

Tuo tarpu, pasak policijos, sužaloti nužudytos moters vaikai dar gydomi ligoninėje. Matyt, dėl jų teks atidėti ir laidotuves. Nelaimė įvyko liepos 7 dieną Biržuose, prie prekybos centro, kur 44 metų moteris su vaikais atvažiavo apsipirkti. Jai išėjus ir kraunant pirkinius į bagažinę, atskriejo A. Joniko vairuojamas automobilis, kuris rėžėsi į "Renault Laguna". Moteris žuvo vietoje, jos du vaikai sunkiai sužaloti.

Po įvykio A. Jonikas spruko mėgindamas "atsikratyti" promilių. Nelaimės vietoje automobilyje liko jo keli girti draugai. Jaunas vyras kelias dienas slapstėsi miške, o sutikęs grybautoją paprašė paskambinti tėvams, kurie ir iškvietė policiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų