REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį kalbėjosi telefonu su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu - po to, kai Baltieji rūmai perspėjo Maskvą nesuteikti "propagandos platformos" besislapstančiam Amerikos žvalgybos paslapčių viešintojui Edwardui Snowdenui (Edvardui Snoudenui), pasiūlant jam prieglobstį.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pokalbis įvyko po to, kai E.Snowdenas pareiškė pageidaujantis laikino prieglobsčio Rusijoje, kurioje jis jau tris savaites yra įstrigęs vieno oro uosto tranzito zonoje, kol išsiaiškins, kaip galėtų pasiekti Pietų Ameriką, kur galėtų tikėtis nuolatinio prieglobsčio.

REKLAMA

B.Obamos ir V.Putino pokalbis buvo suplanuotas prieš kelias dienas. Apie jo turinį kol kas nieko neskelbiama, tačiau Baltieji rūmai anksčiau nurodė, kad JAV vadovas aptars klausimą dėl E.Snowdeno ir kitas problemas. B.Obama ketina rugsėjį vykti į susitikimą su V.Putinus, su kuriuo jo santykiai gana įtempti, o vėliau dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Sankt Peterburge.

Aukšti JAV pareigūnai perspėjo Maskvą, kad laikino prieglobsčio suteikimas E.Snowdenui kirstųsi su jos pareiškimais, kad Rusija nenori, jog šis skandalas pakenktų santykiams su Vašingtonu.

REKLAMA
REKLAMA

"Propagandos platformos suteikimas ponui Snowdenui prieštarauja ankstesniems Rusijos vyriausybės pareiškimams apie Rusijos neutralitetą, - sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney (Džėjus Karnis). - Tai taip pat nesuderinama su Rusijos patikinimais, kad jie nenori, jog ponas Snowdenas toliau kenktų JAV interesams."

J.Carney dar kartą paragino Rusiją deportuoti E.Snowdeną, kad jis galėtų būti grąžintas į Ameriką ir stotų prieš teismą dėl JAV nacionalinio saugumo paslapčių nutekinimo.

E.Snowdenas anksčiau sakė aktyvistams norintis prašyti prieglobsčio Rusijoje, kol galės išvykti į Lotynų Ameriką. Šia mintį jis išsakė per savo pirmąjį viešą pasirodymą po to, kai įstrigo viename Maskvos oro uoste prieš tris savaites.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų