REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu dėl grubių higienos pažeidimų laikinai sustabdyta Z. Žvirblienės įmonei priklausančios parduotuvės (Druskininkų sav., Leipalingio sen., Stračiūnų k.) veikla.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimas parduotuvėje atliktas gavus vartotojo informaciją. Vartotojas skundėsi, kad minėtoje parduotuvėje prekiaujama produktais, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę, parduotuvėje vyrauja bendra netvarka.

REKLAMA

Druskininkų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant atliko patikrinimą minėtoje parduotuvėje ir patvirtino, kad vartotojo informacija teisinga.

Patikrinimo metu nustatyta, kad parduotuvėje iš tiesų prekiaujama įvairiais maisto produktais, kurių tinkamumo vartoti terminas pasibaigęs, rasta maisto produktų be privalomųjų ženklinimo rekvizitų. Taip pat nustatyta ir kitų grubių pažeidimų: netinkamai laikomi maisto produktai – dalis maisto produktų laikoma ant žemės, gatavi produktai laikomi kartu su žaliava, mėsos gaminių šaldytuvas pažeistas korozijos, parduotuvės patalpos nepakankamai valomos, nešvarūs šaldymo įrenginiai, lentynos, inventorius, nepildomi savikontrolės žurnalai numatytu dažnumu.

Parduotuvė šiais metais buvo tikrinta keletą kartų, įmonės atsakingas asmuo per paskutinius 12 mėn. 2 kartus baustas, parduotuvė priskirta padidintos rizikos grupei.

Įmonės veiklą bus leista atnaujinti tik pašalinus visus patikrinimo metu nustatytus pažeidimus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų