REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje vykstančio Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos (PLJS) atstovai Vilniuje diskutuoja apie Lietuvos ir užsienio lietuvių jaunimo siekius palaikyti ryšius, bendradarbiavimo stiprinimą, lietuvybės išsaugojimą užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vieno iš kongreso organizatorių Justo Balčiūno, nuo liepos 1 dienos vykstančio kongreso metu taip pat diskutuojama apie jaunosios užsienio lietuvių kartos galimybes geriau išmokti lietuvių kalbą.

REKLAMA

,,Mes aptariame ir studentų, ir viso išeivijos jaunimo – visai pasaulio lietuvių jaunimo bendruomenei svarbius klausimus. Mums svarbu bendrauti ir tarpusavyje, ir palaikyti ryšius su tėvų ir protėvių žeme. Mes norime geriau pažinti vieni kitus – tiek gyvenančius įvairiose pasaulio šalyse, tiek Lietuvoje”, - šiek tiek laužyta lietuvių kalba sakė Jungtinės Karalystės Lietuvių jaunimo sąjungos vadovas J. Balčiūnas.

Jo teigimu, glaudesnio lietuvių jaunimo, gyvenančio įvairiose šalyse, bendradarbiavimo klausimai aptarti ir penktadienį vykstančiuose susitikimuose su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu ir Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Balčiūno, Pasaulio lietuvių jaunimo kongrese dalyvauja apie 70 jaunuolių, atstovaujančių visus pasaulio kampelius. ,,Kongrese dalyvauja atstovai iš visų žemynų. Į Lietuvą atvažiavo Kanados, JAV, Brazilijos, Urugvajaus, Lenkijos ir kitų šalių lietuvių jaunimo organizacijų atstovai”, - balsas.lt sakė jis.

Pasaulio lietuvių jaunimo kongresas tęsis iki liepos 14 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų