REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos (DP) įvaizdžiui ir populiarumui pats apkaltinamasis teismo nuosprendis vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje nepakenks, – mano ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei kalėjimas apribos Viktoro Uspaskicho kalbėjimo galimybes,  eterį – tai atsilieps. Jei ne – tai ne“, – įsitikinęs Viešųjų ryšių ekspertas, bendrovės „Brandscape“ vadovas Mindaugas Lapinskas.

REKLAMA

Pasak M. Lapinsko, visa DP yra ne kas kita, o V. Uspaskichas, kaip asmuo. „Balsuojantieji už partiją iš tikro balsuoja už V. Uspaskichą, kaip konkretų personažą, o ne už ką nors kitą. Atkreipkite dėmesį – kai tik V. Uspaskicho nebūdavo Lietuvoje, jis nesireikšdavo eteryje, nebūdavo ir tų reitingų. <...> Kol kas politikas nėra suimtas, yra dar apeliacijos galimybė, tad tikėtis, jog ištikimą V. Uspaskicho gerbėją savaime paveiks teismo verdiktas, naivu“, – portalui balsas.lt sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Panašiai teigia ir sociologinių tyrimų bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys. „Na, procesas, visa istorija vyksta jau septynerius metus. V. Uspaskichas per tą laiką buvo ir pasitraukęs į užsienį, paskelbta jo tarptautinė paieška, iš Maskvos apie Lietuvą transliuotos visokios laidos. Jei tai nepaveikė, pats teismo sprendimas nėra tokia sensacija, kad labai paveiktų. Kas per tuos visus metus jį nuteisė širdyje, tas jau nuteisė“, – mano jis.

Kartu V. Gaidys pabrėžė, jog partijos reitingai ir taip po truputį mažėjo. „Tiesa, jie mažėjo ne dėl tos bylos, kaip tokios, o dėl to, kad partijos vadovybė buvo aiškiai praradusi iniciatyvą, pasyvi viešojoje erdvėje ir pavargusi. Manau, tai pagrindinis veiksnys“, – aiškino sociologas portalui balsas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

*****

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ birželio 5–15 dienomis atliktos apklausos duomenimis, didžiausią Lietuvos gyventojų paramą būtų pelniusi Socialdemokratų partija – už ją ketino balsuoti 27 proc. apklaustųjų. Po 11 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių pirmenybę būtų teikę DP bei Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Praėjusių metų rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose DP laimėjo daugiausia mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų