REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policininkus tenkina premjero pažadas algas didinti kitais metais

S. Skvernelis: už darbą pirmininkavimo renginiuose turime iš ko mokėti papildomai

Policijos pareigūnų profesinių sąjungų atstovai, penktadienį kartu su kitų statutinių pareigūnų atstovais susitikę su premjeru Algirdu Butkevičiumi, kalbėjo ne tik apie finansavimo sugrąžinimą į prieškrizinį lygį ir menkus atlyginimus, bet ir apie būtinybę priimti Policijos veiklos įstatymą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Premjeras pareigūnams nepažadėjo, kad algos didės jau šiemet, jie teigia, kad susitikimas buvo naudingas.

REKLAMA

,,Policijai labai aktualu, kad būtų atstatytas finansavimas į 2008 metų lygį ir būtų priimtas Policijos veiklos įstatymas”, – sakė Policijos profesinių sąjungų pirmininkė Roma Katinienė.

Jos teigimu, per susitikimą premjeras teigė, kad dėl to bus tariamasi su koalicijos partneriais.

,,Tikimės, kad rudenį Seimui pakaks politinės valios ir bus priimtas Policijos veiklos įstatymas, kuris leis policininkams geriau organizuoti darbą ir kils jų darbo užmokestis“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, kad per artimiausias dvi savaites tikimasi pasirašyti susitarimą su Vyriausybe, kuriame bus numatyta, kaip nuo 2014 metų bus sprendžiamos policijos problemos.

,,Policijos bendruomenė supranta, kad metų viduryje sudėtinga rasti keliolika ar keliasdešimt milijonų, ir mus tenkintų variantas, kad nuo 2014 metų sausio 1 dienos bus nustatyti terminai, kaip didės atlyginimai. Mus tenkintų, jeigu darbo užmokestis būtų atstatytas į 2008 metų lygį“, – sakė R. Katinienė.

Susitikime dalyvavęs Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis negailėjo Vyriausybei pagyrų ir sakė: ,,Aš džiaugiuosi šios Vyriausybės požiūriu į problemas ir tuo, kad su mūsų socialiniais partneriais – profesinių sąjungų atstovais – vyksta dialogas, ieškomi ir priimami konkretūs sprendimai“, – sakė jis. S. Skvernelis pridūrė palaikantis bendruomenės siekius ir lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar stingant pinigų policijai, nekils problemų dėl to, kad Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai atsirado daugiau darbų, kurie taip pat kainuoja, S. Skvernelis sakė, kad buvo kalbama ne tik apie pinigus, bet ir apie sistemos darbo gerinimą.

,,Šiandien buvo kalbama ne tik apie pinigus, bet ir apie pertvarką, sistemos efektyvinimą, nes tai neatsiejami dalykai. O pirmininkavimui yra numatytos atskiros lėšos, ir mes darbuotojams sumokame už darbą pirmininkavimo metu“, – sakė generalinis komisaras.

Pinigai bus tik kitais metais

Premjeras A. Butkevičius po susitikimo žurnalistams patvirtino, kad didesnių algų pareigūnai gali tikėtis tik kitais metais, tačiau problemų sprendimo bus ieškoma jau dabar. Pabrėžęs, kad pareigūnų algoms skirti 100 mln. litų bus galima tik kitais metais, jis sakė: ,,Susitarėme nuo kitos savaitės pradėti pokalbį ir per dvi savaites paruošime susitarimą, netgi tikriausiai kartu su Politine taryba, kuriame bus aiškiai apibrėžti įsipareigojimai ne tik didinant darbo užmokestį.“

Kaip jau skelbta, Vyriausybė ketvirtadienį pritarė Susisiekimo ministerijos siūlomiems Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų naudojimo tvarkos aprašo pakeitimams, kurie leis dalį šios programos lėšų skirti Policijos departamentui – nutarta, kad dalis nepanaudotų lėšų departamentui atiteks jau šiemet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų