REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis Europos Parlamento nariams pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus, pademonstravo vokiečių, anglų ir lietuvių kalbos žinias.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitete prisistatymą pradėjęs vokiškai, ministras mintis vėliau dėstė angliškai, o prisistatymą baigė gimtąja lietuvių kalba.

REKLAMA

Europarlamentarams įspūdį padarė politiko išsakyti kai kurie jo gyvenimo faktai.

„Aš gimiau ir užaugau stalinistiniame gulage Sibire. Esu iš lietuvių disidentinio judėjimo ir labai gerai žinau, ką man ir mano kolegoms reiškia EP rezoliucijos priėmimas 1983 metų sausio 13 dieną dėl Estijos, Latvijos ir Lietuvos situacijos. Ji išreiškė tvirtą paramą laisvės siekiui“, – angliškai sakė ministras.

Jis prisiminė savo tėvą Alfonsą Andriukaitį, kaip vieną iš disidentų, 1979 metais besikreipusių į demokratinį pasaulį dėl Ribentropo–Molotovo pakto pasekmių.

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Parlamentas iš tikrųjų sureagavo į šį 45 disidentų kreipimąsi“, – sakė V. P. Andriukaitis.

"Jūsų kalba tikrai pasisekusi. Retai kada tenka išgirsti tokią kalbą Europos Parlamente", - į V.P.Andriukaičio kalbą reagavo komiteto pirmininkas socialdemokratas Matthias Groote (Matijas Grotė) iš Vokietijos.

Posėdyje, kuriame komiteto nariai dalyvavo negausiai, ne vienas klausimus ministrui uždavęs europarlamentaras gyrė ministrą už asmenišką kalbą.

V.P.Andriukaitis, be kita, pažymėjo, kad laiko darbams yra nedaug.

„Gerai žinau, kad sėkmingam darbui kartu su Jumis turiu iš esmės keturis mėnesius. Atostogų metas mums visiems būtinas kaip reikalingas sveikatos resursas įtemptai darbotvarkei ir sėkmingam finišui. Tad jis įsiskaito į pirmininkavimo resursus. Bet vis tik konkreti darbotvarkė mus įpareigoja būti efektyviais, atsisakyti neesminių dalykų ir siekti užsibrėžtų tikslų“, – kalbėjo jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų