REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Barnes & Noble“ naujausiomis žiniomis pasitrauks iš planšetinių kompiuterių rinkos. Tuo pačiu metu bus atvertas kelias tiesioginiam konkurentui – kompanijai „Amazon“, kuri turi savo unikalią planšetinę platformą. Tai uždara sistema, kuri leidžia naudotis išskirtinai firminėmis aplikacijomis ir, visų pirma, firminiu turiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Mainais už tokį uždarumą „Amazon“ siūlo labai mažą planšetinių kompiuterių kainą – ne daugiau nei 160 JAV dol. Ir visa tai veikia. Debiuto rinkoje metu „Amazon“ gaminiai iš antros vietos iš karto išstūmė kompanijos „Samsung“ planšetes. Kiek vėliau korėjiečiai savo pozicijas susigrąžino, tačiau JAV rinkoje „Amazon“ ir toliau lyderiauja, atsilikdami tik nuo „Apple“ „iPad“.

REKLAMA

Tradiciškai artėjant metų pabaigai „Amazon“ pasiūlys atnaujintus planšetinių kompiuterių „Kindle Fire“ versijas. Visa tai greičiausiai įvyks maždaug tuo pat metu, kaip ir naujos kartos „iPad“ anonsas. Ką naujo mums pasiūlys el. prekybos gigantė, nusprendė papasakoti „Boy Genius Report“.

Šaltinio teigimu, „Amazon“ ruošia tris planšetinių kompiuterių modelius. Du iš jų gaus 7 colių ekraną, vienas – 8,9 colių. Pigiausio „Kindle Fire“ ekrano raiška sudarys 1280 x 800 taškų (dabartinis – 1024 x 600). Antrasis 7 colių modelis – „Kindle Fire HD“ – vietoj dabartinių 1280 x 800 gaus 1920 x 1200 raiškos ekraną. Galiausiai 8,9 colių versija galės pasigirti 2560 x 1600 raiška (taškų tankis bus panašus į „iPad“).

Apie kitas „Amazon“ naujienų specifikacijas šaltinis kalba gana aptakiai: mažesnis svoris, labiau kampuotas dizainas, kitos mygtukų lokacijos (kad nebūtų galima jų netyčia paspausti), nauja aparatinė platforma ir t.t. Pagrindiniu „Amazon“ planšečių privalumu ir toliau išliks jų nedidelė kaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų