REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išskirtinė vyriausybės parama Vilniui – smūgis kitoms savivaldybėms?

Kitų savivaldybių padėtis nėra geresnė

„Esu sakęs ir galiu tik pakartoti, kad dabartinėje situacijoje daryti kokius nors žingsnius kitų savivaldybių sąskaita yra visiškai neįmanoma. Visų padėtis nėra nei geresnė už Vilniaus“, – tvirtina Savivaldybių asociacijos prezidentas, Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Taip jis komentavo pranešimus, jog Vyriausybė skiria Vilniaus savivaldybei apie 12 mln. litų paskolą bei kitais metais nuo 42 proc. iki 50 proc. padidins jam skiriamo gyventojų pajamų mokesčio dalį. Ši suma siektų apie 70 mln. litų.

Premjeras, Lietuvos socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad delsti nebebuvo galima.

„Jeigu finansiškai Vilniaus savivaldybei nepadėsime, miestas rugsėjo mėnesį taps nemokus“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius. Jo partijos išplatintame pranešime skelbiama, kad į valdžią grįžę socialdemokratai „gelbsti sostinę“.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras A. Zuokas padėkojo socdemų vadovaujamai vyriausybei, kuri esą taiso Andriaus Kubiliaus ministrų kabineto padarytas politines ir ekonomines klaidas.

REKLAMA

Pasak R. Malinausko, spręsti reikia visų savivaldybių finansavimo klausimą.. „Yra manoma, kad netgi artimiausiu metu dauguma savivaldybių gali tapti nemokios ir neturėti kuo atsiskaityti už transportą, mokėti atlyginimus ir pan.“, – sakė jis portalui balsas.lt.

Išskirtinė parama Vilniui nepatinka ir Kauno miesto savivaldybės merui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovui Andriui Kupčinskui. „Aš pritariu ir asociacijos nuomonei, kad padėtį reikia spręsti kompleksiškai, o toks išskirtinumas Vilniui, nors jis didžiausias ir matomiausias, yra, matyt, iš praeities atkeliavęs dalykas. Tai tik parodo, kad regioninės politikos ir savivaldos padėtis Lietuvoje nėra gera. Noriu priminti, kad kitų savivaldybių padėtis nėra geresnė, o skolintis jos gali tik europiniams projektams kofinansuoti. Lėšų reikia ne vien tiems projektams, bet ir daugeliui kitų sričių“, – portalui balsas.lt sakė A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

******

Balsas.lt primena, kad Šiuo metu Vilnius gauna 42 proc. sostinės gyventojų sumokamo gyventojų pajamų mokesčio. Dabar Vilniaus merijos ir Finansų ministerijos atstovai sutarė, kad valstybės įmokos į sostinės savivaldybės biudžetą galėtų didėti ir po 2014 m. Po dvejų metų Vilnius gautų 55 proc. GPM, o 2016 m. – 60 procentų. Būtent tokio dydžio pajamų Vilniaus valdžia siekia jau seniai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų