REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį Vilniuje prie Baltojo tilto krepšinio 3x3 turnyrą „3 už Lietuvą“ pristatęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis pakomentavo šviežiausias naujienas: Lietuvos rinktinei dėl traumos negalės padėti Paulius Jankūnas, Kauno „Žalgiris“ pasielgė teisingai pasitraukdamas ir VTB Vieningosios lygos.

Olimpinis ir pasaulio čempionas, pagerbtas krepšinio Šlovės muziejuje, legendinis Lietuvos krepšininkas A. Sabonis ketvirtadienį vėl išbėgo į aikštę. Pristačius nuo rugpjūčio startuojantį projektą „3 už Lietuvą“ LKF prezidentas kartu su Dariumi Maskoliūnu ir Tomo Masiuliu stojo prieš „baltųjų“ komandą, kurią sudarė sporto mecenatas Antanas Guoga, „vipcommunications“ valdybos pirmininkas Darius Gudelis, „Smscredit.lt“ generalinis direktorius Gediminas Velička.

A. Sabonis nemėgino krauti kamuolio iš viršaus lauko krepšinio aikštėje prie Baltojo tilto, tačiau varė į neviltį varžovus taikliais tritaškiais. Tiesa, ir jo priešininkų ekipoje atsirado lyderis – A. Guoga. Profesionalai po įtemptos kovos laimėjo 19:18, o rezultatyviausio žaidėjo vardas turėjo paaiškėti po papildomos trijų tritaškių metimo serijos.

REKLAMA
REKLAMA

Po 11 taškų per rungtynes pelnę A. Sabonis ir A. Guoga netruko išsiaiškinti, kas stipresnis. Nugalėtoju tapo – sporto mecenatas, pataikęs visus tris tritaškis. Buvęs legendinis vidurio puolėjas taikliai realizavo tik vieną metimą. „Ne mano metų žmonėms žaisti „trys prieš tris“ šluostydamas prakaitą kalbėjo 48 metų LKF prezidentas, po renginio atsakinėdamas į žurnalistų klausimus.

REKLAMA

– Kokia Lietuvos rinktinės padėtis, kokios šviežiausios naujienos?

– Lietuvos vyrų rinktinės treniruočių stovyklos pradžia pirmadienį. Daugiau nieko. Paulius Jankūnas nežais, nes jam dar ne viskas sugijo. Tai tokia liūdna naujiena, o daugiau viską pamatysime pirmadienį Palangoje.

– Ar nėra nesklandumų dėl krepšininkų draudimo reikalų?

– Kada jiems buvo tokių problemų? Kitoms rinktinėms gali būti, o šitai rinktinei – ne, nes visas dėl jos daroma.

– Kokia jūsų nuomonė apie Kauno „Žalgirio“ atsisakymą dalyvauti VTB Vieningosios lygos turnyre?

REKLAMA
REKLAMA

– Žiūrint realiai – logiška ir normalu. Nėra kur įkišti tų varžybų. Negali persiversti ir kažką padaryti. Nėra taip, kad prabudo „Žalgiris“ ir pasakė: „Ai, šiemet nežaisime, eikite žinot kur.“ Ne taip. Žiūrima realiai. Juolab kad jauna komanda, nėra pinigų. Manau, kad norint žaisti trečiame turnyre, reikia turėti dar mažiausiai pusantros komandos, jei ne dvi. Vieni bus traumuoti, kitus reikės keisti. Su 12 žaidėjų tai nerealu.

– Ar iš Rusijos pusės buvo mėginta daryti įtaką šiam sprendimui per Lietuvos krepšinio federaciją?

– Kalbėjo su manimi, bet buvo ir Paulius Motiejūnas. Mes VTB Vieningosios lygos direktoriui ir sakome – imk ir pats pamėgink įkišti rungtynes. Nėra kaip įkišti. Jau pernai buvo padaryta išimtis Lietuvos krepšinio lygoje dviem klubams, kurie nežaidė namų rungtynių. Niekas nuo to nelaimėjo, jei atvirai. Turi būti dalyvaujama dviejuose turnyruose, tuomet yra laiko ir pasitreniruoti, ir traumas išsigydyti, ir pasiruošti. Pernai jau buvo nesąmonė. Ir žiūrovams sunku susigaudyti, kas su kuo, kur ir dėl ko. Dabar bus aiškiau, jei kalbėsime apie „Žalgirį“. Eurolyga – ketvirtadienį ir penktadienį, LKL – šeštadienį ar sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip reagavote į VTB Vieningosios lygos vadovo žodžius, kad „Žalgiris“ – per silpna komanda tokiai lygai?

– Komandos dar niekas nematė, tik dabar ims ją lipdyti. Tačiau žinant galimybes, stipri nebus. Nebent atsirastų nauji šeimininkai ar rėmėjai. Kol kas to nėra. Ką jis sakė... Rusija – didelė šalis, ką nori, tą sako.

– Jūsų sūnus Tautvydas pateko į pagrindinę Malagos „Unicaja“ sudėtį, kurią treniruoja Joanas Plaza. Esate patenkintas?

– Svarbu, kad traumų nebūtų. Aišku, manau, gerai. Geriau nei ten, kur žaidė. Su vyrais galės tobulėti.

– Tarptautinis olimpinis komitetas neįsileido naujų sporto šakų – tokių kaip krepšinio 3x3 į Rio de Žaneiro olimpinę programą. Lietuva galėtų neprastai pasirodyti?

REKLAMA

– Ne tik Lietuva. 3 prieš 3 daug kur gerai žaidžia. Neįsileido šįkart, kitąkart įsileis.

– Gal net pats galėtumėte dar pažaisti?

– O ką? Nematėte manęs (juokiasi).

– Dažnai taip tenka pajudėti?

– Visada judėjau. Dabar tik nebuvo laiko. Žiemos, pavasario ir rudens sezoną – dukart per savaitę, jei yra laiko.

– Žaidžiate taip pat trys prieš tris?

– Ne. Keturi prieš keturis. Trejetukais sunku tokio amžiaus žmonėms (juokiasi). Geriau keturi prieš keturis. Tuomet gali kažkur ir pailsėti kampe. Supranti? Arba penki prieš penkis. Tuomet idealu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų