REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis aktorius apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuris skyrė menininkui 3 000 litų baudą ir atėmė teisę vairuoti trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

78 metų garsus kino ir teatro aktorius apskundė Vilniaus apygardos teismui žemesnės instancijos teismo sprendimą skirti jam 3000 litų piniginę baudą ir atimti teisę vairuoto net trejus metus už tai, kad degalinėje jis nežymiai apgadino kito kliento automobilį ir neva spruko iš įvykio vietos.

REKLAMA

„Nebuvau išgėręs, nieko nesužeidžiau, nepartrenkiau, apskritai negirdėjau jokio smūgio“, – portalui balsas.lt sakė R. Adomaitis.

Aktorius stebėjosi teismo šališkumu, nes iš įvykio vietos nespruko tyčia ir nedarė kitų veiksmų. R. Adomaičio advokatas Julius Jasaitis teigė, kad apeliantas tikėjosi, jog policija ir teismas išaiškins tiesą ir adekvačiai nutars, ar kas nors yra kaltas, todėl žemesnės instancijos teisme dalyvavo be advokato: „Iš teismui pateiktų dokumentų matyti, kad R. Adomaitis vasario 3 dieną patyrė buitinę traumą – patempė kojos čiurną, todėl incidento metu vaikščiojo pasiremdamas lazdele. Be to, menininkas ruošiamas operacijai, gyvena vienas ir turi pats savimi pasirūpinti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasak advokato, atėmus teisę vairuoti, R. Adomaitis negalės vykti į repeticijas ar filmavimą, gydymo įstaigą ir bus pasmerktas vegetuoti namie be lėšų ir medikų priežiūros. „Žiauru skirti tokią bausmę žmogui, kuris nieko nesužeidė, neužmušė ir neapgadino smarkiai transporto priemonės“, – sakė J. Jasaitis.

Advokato teigimu, per beveik 50 metų, kuomet R. Adomaitis vairuoja, baustas tebuvo du kartus už smulkius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Be to, pažymėjo advokatas, teismas turėtų atsižvelgti, kad kaltinamas padaręs administracinę nuobaudą aktorius gailėjosi dėl įvykio, siūlėsi atlyginti žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nesuprantama, kodėl mano ginamajam buvo skirta griežčiausia bausmė, mat bauda iki 3000 litų ir teisės vairuoti atėmimas trejiems metams skiriamas tik tuomet, jeigu kaltininkas priešinasi pareigūnams, tyčia sprunka iš įvykio vietos, yra aukų ir smarkiai apgadintos transporto priemones, jeigu yra baustas už panašias veikas“, – stebėjosi J. Jasaitis.

R. Adomaitis ir jo gynėjas prašo teismo atsižvelgti į įvykio aplinkybes ir panaikinti žemesnės instancijos teismo nutarimą.

R. Adomaitis į teisėsaugininkų nemalonę pateko šių metų kovo 29 dieną, kai sostinės Trimitų gatvėje užsuko į degalinę pasipildyti kuro. Vairuotojui atsargiai įvažiuojant prie kuro pildymo aparato ir ten sustojus, prie aktoriaus pribėgo žmogus ir ėmė rėkti kaltindamas, kad jis neva tai sudaužė automobilį. R. Adomaitis nustebo, mat nejuto jokio kontakto su kitomis transporto priemonėmis ir nemanė, kad padarytas eismo įvykis.

Vengdamas konflikto aktorius išvažiavo iš degalinės, nes nejuto savo kaltės. Vėliau buvo iškviestas į policiją ir sužinojo kuo yra kaltinamas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų