REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pareigūnai privertė Vyriausybę sukrusti

Pasieniečių „itališka“ akcija pavyko – gautas kvietimas pas premjerą

 Kelias dienas trukusi vadinamoji pasieniečių itališka akcija pavyko – buvo gautas kvietimas pas premjerą, sako Nacionalinių pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Vladimiras Banelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad pavyko, šiaip sau ji ir nebuvo daroma. Turime (...) kvietimą pas premjerą jau ne gatvėse kalbėtis, o auditorijose, prie derybų stalų ir ieškoti sprendimų. Tai, aišku, nebuvo pagrindinis tikslas nueiti pas vieną ar kitą politiką, siekėme priversti politikus spręsti, o ne kalbėti apie pareigūnų problemas“, – BNS ketvirtadienį sakė V.Banelis.

REKLAMA

Lietuvos pasieniečiai nuo antradienio iki ketvirtadienio ryto vykdė vadinamąją itališką protesto akciją, kai visi valstybės sieną kertantys žmonės ir transporto priemonės buvo tikrinami itin kruopščiai. Akcijos vyko Medininkų, Šalčininkų, Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktuose ties siena su Baltarusija.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, dėl pasieniečių akcijos išvykstančiųjų iš Lietuvos eilės pasienyje su Baltarusija trečiadienį beveik nebuvo pailgėjusios, tačiau Baltarusijos pasienio komitetas pranešė, jog šalies kaimynės  pusėje automobilių vilkstinės ištįso sienos pralaidumui kritus keturis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

NPPSS pirmininkas savo ruožtu sako, kad palyginutisu prieš savaitę buvusia situacija, patikrinimo procedūra pailgėjo apie 40 procentų: „Anksčiau per valandą buvo patikrinama iki 20 automobilių, o šiomis dienomis – iki 10".

„Tokia bendra statistika, ji labai panaši tiek iš Lietuvos, tiek iš Baltarusijos pusės, nes atlikdavome patikrinimą ir iš vienos, ir iš kitos pusės“, – tikino jis.

Nuo praėjusios savaitės vykstančiomis protesto akcijomis pasieniečiai ir kiti statutiniai pareigūnai siekia paveikti valdžią, kad ji didintų finansavimą teisėsaugai, užtikrintų pareigūnų socialines garantijas, pradėtų teisėsaugos sistemos reformą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo problemas pareigūnai su premjeru žada aptarti penktadienį.

„Aš manau, kad rytoj iš ryto kalbėsime apie konkrečius darbus“, – BNS teigė V.Banelis.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad šiemet atlyginimų pareigūnams didinti nenumatoma. Su jais šią savaitę ketinama kalbėti apie valdžios įsipareigojimus jiems kitais metais.

Anot V.Banelio, jei nepavyks susitarti su politikais, pareigūnai toliau protestuos.

„Jeigu situacija nesikeis, mes, be abejonės, nesusitardami auditorijoje, bandysime tartis gatvėse – neturime kito pasirinkimo“, – teigė jis.

REKLAMA

Pareigūnai protesto akcijas rengė ir praėjusią savaitę. Jie piketavo penktadienį Vilniaus oro uosto prieigose, taip siekdami atkreipti į Lietuvą atskridusių Europos Komisijos narių dėmesį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų