REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki spalio 19 dienos, kai Vilniuje vėl vyks tradicinis bėgimas “Bėk su Živile Balčiūnaite”, lieka lygiai 100 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo to 2006 metų rugsėjo, kai Živilė Balčiūnaitė, tų metų Europos čempionato maratono bėgimo rungtyje užėmusi ketvirtą vietą, pakvietė bėgimo mėgėjus į pirmą savo vardo bėgimą, praėjo jau beveik 7 metai. Viena garsiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių, suteikusi tiek daug džiaugsmo puikiais pasiekimais ir nuliūdinusi bėgimo bendruomenę dėl nemalonios istorijos po 2010 metų Europos pirmenybių Barselonoje, lieka ištikimai tradicijai – 10 km bėgimas Vilniuje vyks.

REKLAMA

Galima prisiminti pirmąsias varžybas, kai distancijos startas ir finišas buvo sostinės Goštauto gatvėje, prie vadinamojo „Verslo trikampio“, galima prisiminti, kad būtent į Ž. Balčiūnaitės vardo bėgimus pirmosios atvyko juodaodės bėgikės iš Afrikos (tačiau jos turėjo pripažinti ištvermingų Lietuvos stajerių pergalę), galima prisiminti ir pajėgius varžovus iš užsienio, pavyzdžiui, estą Pavelą Loskutovą, kuris laimėjo pirmą bėgimą 2006 metais... Aišku, galima ir reikia prisiminti ir ne vienerius metus apėmusį bendradarbiavimą su krūties vėžio prevencijai skirtu judėjimu... Šių metų varžybos, kurios kai kam, matyt, taps savotišku sezono uždarymo renginiu, turėtų suvienyti visas geriausias per tiek metų idėjas ir galimybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai tikiuosi ir noriu, kad šių metų bėgimas būtų ypač stiprus sportine prasme. Man smagu, kad Lietuvoje bėgiojančių žmonių labai sparčiai daugėja – lyginti situacijos su ta, kuri buvo prieš 7 metus, kai rengėme pirmąsias varžybas, jokiu būdu negalima. Masiškumas žengia didžiuliais žingsniais į priekį. Todėl tikrai tikiuosi, kad prie starto linijos šiemet išsirikiuos bene gausiausias dalyvių būrys per visą tokių bėgimų istoriją. Tačiau dar labiau noriu, kad prie starto linijos pamatyčiau ir visas pajėgiausias savo varžoves mūsų šalyje, labai laukiu viešnių iš užsienio. O stipriausiems Lietuvos stajeriams, manau, tai bus gražus sezono užbaigtuvių bėgimas – po mūsų bėgimo varžybų bus jau nebedaug“, - pasakojo dabar Šveicarijoje pasaulio čempionatui besirengianti 34 metų sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo organizatoriai tikisi, kad Živilės žodžiai išsipildys – masiškumo pakaks, o pajėgių bėgikų paieška vyksta visomis kryptimis. Tiesa, kol pasaulio čempionatas, vyksiantis Maskvoje, yra tik ateities renginys, konkrečiai kalbėti apie tuos, kas spalio mėnesį startuos Vilniuje, dar anksti kalbėti. Tačiau kvietimai išsiųsti ne tik kaimyninių šalių bėgikams, galima laukti svečių ir iš tolimesnio užsienio.

Šiemet Upės gatvėje, kur varžybos vyko jau keletą pastarųjų metų, bus galima išbandyti jėgas trijuose nuotoliuose: 2 km, 5 km ir 10 km. Be to, 5 km nuotolyje varžysis ir šiaurietiško ėjimo mėgėjai.

REKLAMA

Visi, įveikę varžybų nuotolius, bus apdovanoti specialiais atminimo medaliais, o pagrindinio – 10 km – nuotolio prizininkams bus įteikti ir piniginiai prizai.

Beje, Živilė Balčiūnaitė kviečia visus ketinančius dalyvauti spalio 19 dienos bėgime, į atvirą treniruotę. Kur ir kada ji vyks, bus paskelbta artimiausiu metu, kai bėgikė iš treniruočių stovyklos grįš į Lietuvą.

- Mano nuotaikos ir savijauta dabar – labai gera. Labai labai laukiu starto Maskvoje. Treniruočių stovykloje Šveicarijoje sudarytos puikios sąlygos ruoštis svarbiausiam mano sugrįžimo po ilgokos pertraukos startui. Padarysiu viską, kad pateisinčiau lūkesčius – aš juk maksimalistė... O tiems, kas kol kas bėgioja tik savo malonumui, maksimaliu iššūkiu galbūt taps tie 5 ar 10 km spalio 19 dieną – kviečiu visus dalyvauti bėgime, - ragina Živilė Balčiūnaitė.

Daugiau informacijos apie artėjančias bėgimo varžybas www.10km.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų