REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį, pradėdamas dvi dienas truksiančias metines derybas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų, paragino Kiniją nutraukti "atvirą vogimą" įsilaužiant į kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA

"Mums abiem bus naudingas atviras, saugus, patikimas internetas. Atviras vogimas, kurį patiriame, turi būti laikomas draudžiamu ir turi liautis", - sakė J.Bidenas, kuris taip pat paragino bendradarbiauti su šia kylančia Azijos galia.

REKLAMA

JAV kaltina Kiniją vykdant didelio masto įsilaužimo į kompiuterius kampaniją prieš Amerikos vyriausybę ir firmas. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad prekybos paslapčių vagystės JAV korporacijoms atsieina šimtus milijardų dolerių per metus.

Pekinas atsikirto, kad taip pat yra įsilaužimų į kompiuterius auka. Šiuos kaltinimus parėmė Edwardo Snowdeno (Edvardo Snoudeno) nutekinta informacija, kad JAV šnipai buvo įsilaužę į Kinijos interneto maršrutizavimo tinklą.

REKLAMA
REKLAMA

J.Bidenas išreiškė viltį, kad metinis Strateginis ir ekonominis dialogas sukurs pasitikėjimą tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos. "Mūsų santykiai yra ir toliau bus konkuravimo ir bendradarbiavimo mišinys", - sakė jis.

Šiose derybose dalyvauja aukšto rango pareigūnai, tarp jų - JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris), dėl kurio dalyvavimo anksčiau buvo suabejota, nes jo žmona atsidūrė ligoninėje pasireiškus simptomams, panašiems į priepuolį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų