REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus beveik penkeriems metams po didžiulės ikonų vagystės Lietuvoje, Vokietijos ir Lietuvos teisėsaugininkai Frankfurte ir Vilniaus apskrityje sulaikė 4 įtariamuosius, pas kuriuos aptiko dalį pavogtų daiktų.

2013 m. birželio 28 d. Vilniuje ir Frankfurte (Vokietijoje) buvo sėkmingai įvykdyta sulaikymo operacija, kuri buvo suplanuota glaudaus Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos, Vokietijos Federacinės Respublikos Heseno žemės Vysbadeno miesto kriminalinė policijos pareigūnų bei Lietuvos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų. Jos metu Vokietijos policija sulaikė Lietuvos Respublikos pilietį R.A. (gimusį 1964 m.), kuris veikdamas organizuotoje grupėje su T.A., (gimusiu 1986 m.), R.A. (gimusiu 1992 m) ir Č.K. (gimusiu 1963 m.) bandė realizuoti dalį 2008 m spalio mėn. Vilniuje plėšimo metu pagrobtos didelės – daugiau nei 51 mln. litų vertės, istorinę ir kultūrinę reikšmę turinčios ikonų kolekcijos.

Kiti trys įtariamieji buvo sulaikyti Vilniuje ir Vilniaus rajone, sulaikymo metu pas juos rastos 56 ikonos iš pagrobtos kolekcijos. Kratos metu pas vieną įtariamųjų, gyvenamajame name Vilniaus rajone, buvo rasta šaunamųjų ginklų – pistoletas „Baikal“ IZH 75 su šūvio garso slopintuvu ir 8 šoviniais bei pistoletas „Baikal“ IZH 79-8 su šūvio garso slopintuvu ir 14 šovinių. Vilniaus miesto apylinkės teismas skyrė įtariamiesiems griežčiausiais kardomąsias priemones – suėmimus.

REKLAMA
REKLAMA

Plėšikai veikė „be skrupulų"

Policininkais persirengę plėšikai 2008-ųjų spalį pagrobė vertingą A. Balyko priklausančią ikonų kolekciją, įvairių juvelyrikos dirbinių, sidabrinių antikvarinių daiktų rinkinį, savigynai išduotą pistoletą „Beretta 84 F". Pagrobtas automobilis, kuriuo pasišalino nusikaltėliai, vėliau buvo padegtas miške apie 1 kilometro atstumu nuo apvogtų namų.

REKLAMA

Penki vyrai į A. Balyko šeimos namą, esantį Antakalnyje, S. Kairio gatvėje, įsiveržė apie 2 val. 30 min. Prieš tai banditai pagrobė vyresnįjį namo šeimininko A. Balyko sūnų. Jį apie pusę pirmos nakties automobiliu grįžtantį sustabdė policininkais persirengę užpuolikai.

Užpuolikai surišo vairuotoją, uždarė į bagažinę ir nusivežė į mišką. Mušdami auką gaujos nariai atėmė namo garažo durų pultą. Šiuo pultu atsidarę garažo vartus, nusikaltėliai įsmuko į namą ir grasindami namo viduje buvusiai kolekcininko žmonai bei jaunesniajam (tuo metu 17 metų turėjusiam – red.past.) sūnui ginklais juos surišo. Apiplėšimo vakarą paties A. Balyko nebuvo.

Tuo metu jis verslo reikalais viešėjo Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. Didžioji grobio dalis nesurasta. Iš įspūdingais turtais apstatytų namų banditai pagrobė ne tik 272 ikonas, bet ir vertingus antikvarinių indų rinkinius, senovinius laikrodžius ir visus A. Balyko žmonai priklausančius brangius, pasaulyje itin vertinamų firmų papuošalus iš aukso, sidabro bei perlų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų