REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lino šventėje Budraičiuose (Kelmės rajonas) viešėjęs vaistininkas ir žolininkas Virginijus Skirkevičius teigė, jog vaistažolės iš tiesų gali labai pagelbėti žmogui, tačiau ir pakenkti – taip pat, jei pakliūva į neišmanančiojo rankas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagiriamasis žodis avietėms ir linų sėmenims

Vaistininkas ir žolininkas Virginijus Skirkevičius teigė, jog iš augalų žmogus gali gauti didžiulę pagalbą.

REKLAMA

Daug pagiriamųjų žodžių svečias pasakė apie avietes, kurios, jo teigimu, ne tik skatina prakaitavimą, bet turi ir uždegimą slopinančių savybių, vartojamos nuo vėžio.

Avietėse gausu geležies, jų sėklose – riebaus aliejaus ir antisklerotinių savybių turinčio beta-sitosterino, lapuose – flavonoidų, organinių rūgščių.

Avietės mažina karštį, tinka aterosklerozei, hipertonijai, gastritui, mažakraujystei, skorbutui gydyti. Šių uogų tepalai padeda esant nudegimams, spuogams, odos bėrimams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Skirkevičiaus, avietės moterims turėtų būti vienas iš svarbiausių augalų. Aviečių arbata nuima nemalonius menstruacijų ir priešmenstruacinio laikotarpio sindromus.

Vaistininkas ir žolininkas teigė, jog labai vertingos žmogaus plonajam žarnynui ir plaučiams linų sėmenys, turinčios omega rūgščių – pagrindinės medžiagos membranai.

Apendikso priepuolio medetkomis neišgydysi

V. Skirkevičius pažymėjo, jog reikia išmanyti, kada ir kaip vartoti vaistažoles.

Negalima vien gerti ramunėlių arbatą, kai yra kritinė organizmo būklė. Arba gerti medetkas esant apendikso priepuoliui ir galvoti, kad viskas bus gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsargiai reiktų vartoti ir jonažoles. Jonažolėmis galima gydyti virškinamojo trakto gleivinių uždegimus, skrandžio ar žarnyno opaligę, kepenų, tulžies, šlapimo pūslės ir inkstų ligas, nudegimus, sunkiai gyjančias žaizdas ir panašiai.

Tačiau negalima šiomis vaistažolėmis gydytis ilgiau negu keturias savaites, nevartoti esant aukštam kraujospūdžiui, vidurių užkietėjimui, nėštumo metu, prieš švitinantis spinduliais, kaitinantis saulėje.

„Jei žmogus vartoja, pavyzdžiui, antidepresantus ir dar sumąsto kartu išgerti spiritinio jonažolių antpilo, sau pasidarys daug blogo. Depresija tokiu atveju tik sustiprės. Moteris, vartojanti kartu kontraceptikus ir jonažoles, pastos. Tokius dalykus reikia žinoti“, – aiškino Virginijus Skirkevičius.

REKLAMA

Vaistažolėmis domisi ir gydytojai

„Kai kurių gydytojų požiūris į vaistinius augalus – aiškus. Jiems žolės yra šienas. Pažįstamas gydytojas rota viruso atveju, kai žmogus vemia ir viduriuoja, siūlė iš kiminų padaryti du gumulėlius ir užkimšti jais burną ir, atsiprašau, užpakalį. Tuomet ir būsianti geriausia žolių nauda ir stipriausias poveikis“, – sakė V. Skirkevičius.

Laimei, pasak pranešėjo, po truputį gydytojų pozicijos keičiasi, jie labiau pradeda vaistažolėmis domėtis.

Senatvė, trunkanti 14 dienų

„Žmonės neturėtų diagnozių nusistatyti ir gydymo pasiskirti. Reikia suprasti, kad, pavyzdžiui, po 70 metų prasideda neišvengiama senatvė, kurios nesustabdysi nei cheminiais vaistais, nei vaistažolėmis. Normalu, kad nebematysi taip gerai, kaip jaunystėje. Vadinasi, ateina laikas žiūrėti į tolį“, – patarė V. Skirkevičius.

REKLAMA

Vaistininkas ir žolininkas pasakojo, jog pažįstama senyva moteris sunegalavusi pateko į ligoninę. Bandęs jai pasakyti, kad nieko baisaus neatsitiko, dėl senatvės visa tai. Moteris atšovusi: „Kiek ta senatvė gali tęstis? Jau 14 dienų“.

Iš esmės, pasak Virginijaus Skirkevičiaus, neegzistuoja ir širdies ligos, nors daugelis miršta būtent nuo jų. Širdies problemas sukelia pilvas. Reikia sutvarkyti virškinimą.

V. Skirkevičius stebėjosi dažnai girdintis teigimą, jog labai blogai valgyti sviestą. Atvirkščiai – sviestą valgyti – labai gerai. Tačiau kuo mažiau siūlė vartoti augalinių aliejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ten, kur nebesigirdi šuns lojimo

Virginijus Skirkevičius mediciną vadino pirmiausia dvasine sfera, gydytojus – dvasininkų luomo atstovai, išskyrus chirurgus, kurie yra, jo teigimu, amatininkai.

Ypatingu amatu, užsiėmimu iš širdies svečias įvardijo ir vaistažolių rinkimą.

Vis sunkiau laukinius augalus surinkti dėl didelio užterštumo. Vaistažoliauti reiktų tik tose atokiose vietose, kur nesigirdi šuns lojimo. Žolelių džiovinimas – labai sudėtingas procesas, negalima džiovinti bet kokioje palėpėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų