REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Lietuvoje su valstybiniu vizitu lankysis Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas (Joachimas Gaukas).

Šią savaitę Lietuvoje su valstybiniu vizitu lankysis Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas (Joachimas Gaukas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį su J.Gaucku susitiks Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurios kvietimu jis viešės Lietuvoje, pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Susitikime bus aptartas dvišalis politinis, ekonominis ir kultūrinis bendradarbiavimas. Ypatingas dėmesys bus skiriamas aktualiems Baltijos jūros regiono, energetikos ir santykių su Rytų kaimynais klausimams.

Šalių vadovai taip pat aptars pagrindinius Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus ir svarbiausius Europos Sąjungos darbus.

"Vokietija yra ypatinga Lietuvos partnerė. Mus sieja tvirti politiniai, ekonominiai ryšiai ir vienija atsakingas požiūris į ES ateitį. Vokietija remia Lietuvos pirmininkavimo prioritetus. Kartu siekiame, kad kuo greičiau būtų įgyvendinti ES žmonėms svarbūs sprendimai – nedarbui įveikti, finansiniam stabilumui užtikrinti ir ekonomikos augimui paskatinti", - sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Per susitikimą taip pat bus aptartas Lietuvos ir Vokietijos kultūrinis bendradarbiavimas. Šalių vadovai kalbės apie galimybes kitąmet kartu paminėti Kristijono Donelaičio 300-ąsias gimimo metines.

Vizito Lietuvoje metu J.Gaucką lydės verslininkų delegacija. Penktadienį Lietuvos ir Vokietijos vadovai Prezidentūroje atidarys dvišalį verslo forumą.

Šeštadienį prezidentai Nidoje atidarys 17-ąjį Thomo Manno (Tomo Mano) festivalį ir bendraus su meno bei kultūros bendruomene.

Vizito metu Lietuvos ir Vokietijos vadovai apsikeis aukščiausiais valstybiniais apdovanojimais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų