REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelyje "Via Baltica" itin padaugėjus eismo nelaimių, policija siūlo šio kelio ruožuose riboti lenkimą krovininiams automobiliams, praneša Policijos departamentas (PD).

REKLAMA
REKLAMA

PD kreipėsi į Susisiekimo ministeriją ir Lietuvos automobilių kelių direkciją su pasiūlymais uždrausti krovininiams automobiliams lenkti tuose "Via Baltica" ruožuose, kur nėra atitvarų, atskiriančių eismo srautus. Tai, pareigūnų nuomone, padėtų išvengti skaudžių eismo įvykių, kurių pagrindinės priežastys būna lenkimas neįsitikinus, ar tai daryti saugu bei išvažiavimas į priešpriešinę eismo juostą, leistino greičio viršijimas.

REKLAMA

Paskutinė eismo nelaimė šiame kelyje įvyko pirmadienį - apie 9 val ryto kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai vilkikas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su kitu krovininiu vilkiku, kuris nuo susidūrimo apvirto. Automobiliuose kilo gaisras, kuriame žuvo vienos transporto priemonės vairuotojas.

2012 metais kelyje ,"Via Baltica" iš viso įvyko 342 eismo įvykiai, iš kurių 56 nukentėjo žmonės. Jų metu žuvo 22 ir buvo sužeisti 73 žmonės. Tai sudaro apie 7,3 proc. visų žuvusių eismo dalyvių skaičiaus Lietuvoje per visus praėjusius metus. Per šių metų penkis mėnesius šiame kelyje įvyko 103 eismo įvykiai, 3 žmonės žuvo, 21 sužeistas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų