REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, matyt, sunkiai rastume dailiosios lyties atstovę, kuri nieko nebūtų girdėjusi apie raudonpadžius Christiano Louboutino batelius. Dizaineris aukštakulnius kuria jau daugiau nei dvi dešimtis metų, tiek pat laiko merginos ir moterys visame pasaulyje apie juos svajoja.

Šiandien, matyt, sunkiai rastume dailiosios lyties atstovę, kuri nieko nebūtų girdėjusi apie raudonpadžius Christiano Louboutino batelius. Dizaineris aukštakulnius kuria jau daugiau nei dvi dešimtis metų, tiek pat laiko merginos ir moterys visame pasaulyje apie juos svajoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzui Christian‘ui šiuo metu 45 metai. Jis yra pasiekęs savo šlovės viršūnę, tačiau nesnaudžia ant laurų, o vis tobulina ir taip tobulus, puikų vardą visame pasaulyje iškovojusius batelius. Praėjusių metų rudenį savo ištikimoms gerbėjoms dizaineris sukūrė batelius, kurių noselė primena liūto letenas. Paparacai jau spėjo nufotografuoti tokias garsenybes kaip Sarah Jessica Parker, Phillipe Blond ir Blake Lively, avinčias linksmuosius aukštakulnius kartu su rudeniniais drabužiais. Pastarųjų batelių vertė siekė net 4000 dolerių. Kaip ir visi kiti, „pirštuoti“ bateliairaudonpadžiai. Dėl šio išskirtinio akcento dizaineris aktyviai kovoja ir netgi padavė į teismą „Yves Saint Laurent“ mados namus, kurie savo pavasario/vasaros 2011/2012 kolekcijoje pristatė batelius raudonu padu. Prancūzo įsitikinimu„Yves Saint Laurent“ bateliai padarys nepataisomą žalą „Christian Louboutin“ prekės ženklui.

REKLAMA

Ne tokia garsi nei Christianas Louboutinas, tačiau, ne ką mažesnį dėmesį skirianti batelių padui – jauna drabužių ir aksesuarų dizainerė Taylor Reeve iš Kalifornijos. Savo kūryboje sėkmingai suderinusi madą su grafičių bei tatuiruočių menu, ekstremalaus sporto mėgėja dizainerės karjerą pradėjo tatuiruočių motyvais rankomis išmargindama gausybę riedlenčių, banglenčių bei snieglenčių sportui skirtų drabužių: batų, sportbačių, kepuraičių ir netgi pačių lentų. Ilgainiui ryškūs ir išsiskiriantys stilizuoti merginų, įvairių gyvūnų, kaukolių bei gėlių piešiniai ant įvairių aprangos detalių tapo tikru Taylor Reeve prekės ženklu bei pelnė kūrėjai pasaulinę šlovę.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent dizainerės Taylor Reeve vardą paminėjo dvidešimt vienerių metų Jurgita iš Kauno, paklausta kas ją įkvėpė dekoruoti aukštakulnių padus. „Visai netyčia internete užtikusi dizainerės darbus tiesiog netekau amo, nes kažką panašaus piešiu ant nagučių.“ Manikiūrininke dirbanti mergina pasakoja, jog jos meną ant nagų klientės labai giria, todėl pagalvojo, kodėl gi nepabandžius ko nors naujo. „Pasiėmiau senus savo batelius, susiradau internete norimą paveikslėlį ir pabandžiau piešti. Pirmas blynas nebuvo prisvilęs“, – pasakojo mergina apie tai, kaip pradėjo tapyti ant visų savo turimų batukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įkėlusi nuotraukas į interneto portalą, sulaukiau labai daug teigiamų atsiliepimų ir prašymų iš panelių pagražinti batelius. Taip ši veikla tapo tarsi antruoju darbu. Jau nemažai batelių esu dekoravusi, tikslaus skaičiaus net nepasakyčiau. Darau ne tik sau, bet ir kitiems, o ši paslauga kainuoja vos 40 Lt už porą“ – prisimena Jurgita apie savo veiklos pradžią. Mergina visų paslapčių apie darbo smulkmenas neatskleidžia, tik prasitaria, jog sunkiausia, kai reikia padaryti visiškai vienodus piešinukus. Pati tokius batelius avi kasdien, nes be aukštakulnių negalėtų gyventi, o nedekoruotų batelių jos namuose jau nebeliko. „Labai dažnai pastebiu gatvėje, kad atsisuka net po kelis kartus pasižiūrėti ar bando įžiūrėti, kas ten ant to pado nupiešta. Sulaukiu ir klausimų kur pirkau tokius įspūdingus batus, tačiau kai atsakau, kad dekoravau pati, daugelis merginų netiki ir mano, jog nenoriu sakyti.“

REKLAMA

Vilnietė, 25-erių metų Elena, kol kas dekoruoja batus tik sau ir draugėms dovanų. „Tokius batelius nešioju ne visada, priklauso nuo nuotaikos. Jeigu vaizdas ant bato pado nėra kažkokia groteskiška giltinė, aplinkiniai reaguoja ganėtinai ramiai“ – įspūdžiais dalijasi mergina.

Kad ir kaip reaguojama į išskirtinius batelių padus, abejingų jiems nėra. Milijonai alpsta dėl raudonpadžių Christiano Louboutino kūrinių dar tiek pat, žavisi išskirtiniais Taylor Reeve darbais, o išradingos ir kūrybingos lietuvaitės grakščiai žingsniuoja gatve neslėpdamos savo kūrybinių talentų.

Tekstas: Monika Krutulytė, redagavo: Aistė Abaravičiūtė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų