REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VTB Vieningosios lygos vadovas Andrejus Šyrokovas pareiškė, jog Kauno „Žalgiris“ atsisakė žaisti lygos varžybose dėl to, kad bijo pralaimėti. Anot jo, smūgį lygos įvaizdžiui sudavė ne atsisakymas dalyvauti, jį būtų sudavęs tokios silpnos komandos dalyvavimas, rašo sports.ru.

REKLAMA
REKLAMA

„Po Lietuvoje vykusių derybų supratau, kad dabartinis „Žalgiris“ – ne pati didžiausia lygos vertybė. Tai, žinoma, legendinis vardas, ten istoriją kūrė garsūs žmonės, tačiau šiandien klubo finansinė padėtis yra niūri, neaiškios žaidėjų perspektyvos ir svarbiausia – pralaimėtojų nuotaikos. Iš klubo vadovo išgirdau, kad jie nenori žaisti mūsų lygoje, nes bijo pralaimėti“, – kalbėjo A. Šyrokovas.

REKLAMA

„Tikslas, kurį „Žalgiris“, generalinio direktoriaus žodžiais, kelia Eurolygoje – bent įveikti „Strasbourg“ komandą. Jie bijo, kad VTB Vieningoje lygoje „Chimki“ komandai pralaimės 30 taškų, o Maskvos CSKA – 50. Po tokių rungtynių žaisti su „Strasbourg“ gali būti dar sunkiau – komanda bus išsiderinusi. Kaip suprantate, ekipos su tokiomis pralaimėtojų nuotaikomis lygai nereikalingos. Jei jiems pavyks išsikapstyti – duok jiems, Dieve, sėkmės – jeigu jie taps tuo „Žalgiriu“, kuris demonstruos tikrą pajėgumą, svarstysime, kaip galima būtų grąžinti Kauno klubą atgal į lygą“, – teigė VTB Vieningosios lygos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažinojau visus „Žalgirio“ vadovus per pastaruosius 15 metų, pradedant Šabtajumi Kalmanovičiumi. Šiam padedant klubas tapo Eurolygos čempionu. Nė vienas iš jų, kad ir kokia prasta būtų buvusi finansinė klubo padėtis, nepasakojo, kad pradės pralaimėti nuo sezono pradžios. Iki derybų pradžios maniau, kad „Žalgirio“ išėjimas iš lygos suduos smūgį jos įvaizdžiui, tačiau dabar suprantu, kad didesnė žala būtų, jei lygoje žaistų tokia silpna komanda“, – tvirtino A. Šyrokovas.

Priminsime, kad pirmadienį Kauno „Žalgirio“ komanda oficialiai patvirtino, jog nedalyvaus kito sezono VTB Vieningosios lygos čempionate. Lietuvos čempionų klubui tokį sprendimą teko priimti dėl itin įtempto varžybų tvarkaraščio.

„Lygai paaiškinome, kad, palyginti su praėjusiu sezonu, padidėja rungtynių skaičius Lietuvos krepšinio lygoje, kurioje žaisime du ratus, o nebe vieną. Taip pat nuo šių metų į Eurolygos „Top 16“ etapą nepatekę klubai tęs kovą Europos taurės turnyre, todėl bet kokiu atveju mūsų sezonas Europoje nebus trumpas. Kiekvieną savaitę ir taip turėsime sužaisti po dvejas rungtynes, o prie šio grafiko priderinti dar ir VTB Vieningosios lygos tvarkaraštį tapo nebeįmanoma“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų