REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų laikraštis „The Guardian“ paskelbė Edwardo Snowdeno ekskliuzyvinio vaizdo interviu antrąją dalį. Leidinys kalbėjosi su CŽV demaskuotoju Honkonge 2013 metų birželio 6 dieną, tačiau paskelbė naują susitikimo vaizdo medžiagą tik dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymi „The Independent“, tai atsitiko praėjus keletui valandų po to, kai Bolivija pareikalavo paaiškinti skandalą su prezidento Evo Moraleso lėktuvu.

REKLAMA

Kalbėdamas su britų žurnalistais E. Snowdenas pareiškė, jog jo ieškos už tai, kad jis pažeidė įstatymą dėl kovos su šnipinėjimu. „Amerikos vyriausybė sakys, kad aš padėjau mūsų priešams“, – pažymėjo programuotojas. Be to, E. Snowdenas papasakojo, kaip per pastaruosius dešimt metų pasikeitė jo požiūris į JAV. Be kita ko, informatikos specialistas pranešė, kad 2002 metais jis įstojo į JAV armijos gretas. „Aš tikėjau to, ką mes darėme, teisingumu. Aš tikėjau mūsų ketinimų kilnumu, siekiais išlaisvinti engiamus žmones už okeano“, – pasakė E. Snowdenas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, anot programuotojo, laikui bėgant jis suprato, kad Amerikos valdžia klaidina savo piliečius, norėdama suformuoti atitinkamą požiūrį. „Ir aš buvau to auka“, – pabrėžė E. Snowdenas. „Iš esmės Amerika yra gera šalis. Pas mus geri žmonės, kurių geros vertybės, kurie nori daryti gerus darbus. Tačiau esančios valdžios struktūros veikia asmeniniais tikslais, siekdamos išplėsti savo galimybes visos visuomenės laisvės sąskaita“, – pridūrė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų