REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas Italijos meras ir savivaldybės darbuotojai nusprendė patys įveikti ekonominius sunkumus - pasiėmę teptukus pareigūnai savo rankomis perdažė kabinetų sienas, taip sutaupydami lėšų miesto biudžete.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai dažymo imdavosi po darbo ir net patys pasirūpindavo reikiamomis medžiagomis. "Ši idėja greitai paplito ir prie jos (įgyvendinimo) prisidėjo visi darbuotojai", - sakė pirmadienį Gino Di Cicco (Džinas Di Čikas), kuris yra atsakingas už Avecano biudžetą.

REKLAMA

Avecanas yra nedidelis miestelis Italijos centrinėje dalyje, netoli Akvilos miesto, kuriame dažni žemės drebėjimai. "Ekonominiu sunkmečiu mes sugebėjome sutaupyti 10 tūkst. eurų. Mano kolegos, meras Giovanni di Panegrazio (Džovanis di Panegracijus) ir aš pats sumokėjome 470 eurų už medžiagas, kurių reikėjo šiam darbui", - pasakojo pareigūnas.

Perdažyti buvo beveik visi kabinetai. Miesto tarybos darbuotojų šeimos ir vietos gyventojai taip pat prisidėjo prie savivaldybės remonto - jų atneštas maistas ir gėrimai buvo puikus atlygis miesto vadovams už jų puikiai atliekamas pilietines pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruosius dvejus metus Italijos ekonomika patiria recesiją, o daugelis savivaldybių yra priverstos pačios ieškotis trūkstamų įplaukų ir dažnai skendi skolose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų