REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būtent taip konferencijoje BUILD 2013 pareiškė dabartinis „Microsoft“ prezidentas Steve'as Ballmeris. Remiantis apklausos, kurią atliko pati korporacija, rezultatais, sensorinius ekranus turinčių sistemų vartotojai operacine sistema „Windows 8“ patenkinti labiau nei šiuo metu populiariausia programine platforma „Windows 7“.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kalboje, kuri buvo skirta „Windows 8.1“ pasirodymui, S. Ballmeris pabrėžė, jog „Windows 8“ buvo išleista tuo metu, kai įrenginių „geležinė dalis“ buvo smarkiai atsilikusi nuo programinės, todėl negalėjo visa apimtimi išnaudoti visų naujos „Microsoft“ operacinės sistemos privalumų.

REKLAMA

Vis dėlto nuo to laiko (2012 m. pabaigos) padėtis kardinaliai pasikeitė, teigia S. Ballmeris: atsirado daug naujų įrenginių bei „Windows 8.1 Preview“, kuri grąžino vartotojui taip mėgstamas opcijas (pavyzdžiui, „Start“ mygtuką), ištaisė nemažai „Windows 8“ klaidų, taip pat galės sužibėti naujomis spalvomis.

Pasakodamas apie naujus įrenginius, S. Ballmeris praktiškai kalbėjo tiesą – hibridiniai kompiuteriai su jautriaisiais ekranais ir „Windows 8“ operacine sistema sugundė nemažai įvairių kompanijų, iš kurių lyderio poziciją užima „ASUS“, turinti ypač platų pasirinkimo spektrą. Tokie gaminiai prieinami ir Lietuvoje:

REKLAMA
REKLAMA

„Asus Transformer Book“ hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį) „Windows 8“ „Asus TAICHI“ nešiojami kompiuteriai su dvigubu ekranu „ASUS Vivobook“ nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu „Asus Zenbook Touch“ nešiojami kompiuteriai su lietimui jautriu ekranu Panašių produktų galima surasti peržiūrint ir kitų gamintojų siūlomą asortimentą Lietuvoje:

„Lenovo“, „ThinkPad“, „Twist“ hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį) „Dell XPS Duo hibridiniai kompiuteriai (apjungia planšetę ir nešiojamą kompiuterį)

„Windows 8.1“ vartotojui yra dar draugiškesnė, lengviau konfigūruojama, daug labiau pritaikyti verslo klientų poreikiams: aplikacijomis nuo šiol galima naudotis ir be tradicinių „atavizmų“ – pelės ir klaviatūros. Operacinėje sistemoje integruota naršyklė „Internet Explorer“ 11 su „WebGL“ ir „Google“ proteguojamo protokolo „SPDY“ palaikymu, galima pasinaudoti ir optimizavimo sensorinei sąsajai privalumais. Perrašyta sąveika su „debesų“ saugykla „SkyDrive“. Be kitų naujovių pridėtas ir 3D spausdintuvų palaikymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų