REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvę „Nokia“ inžinieriai darbuojasi prie „neužmušamų“ išmaniųjų telefonų. Sunkūs laikai privertė kompaniją „Nokia“ „išbarstyti“ eilę talentingų darbuotojų, kurie, beje, nelinkę sėdėti be užsiėmimo. Pavyzdžiui, vieni iš išeivių sukūrė kompaniją Adaia, kurios personalą šiuo metu sudaro apie 16 žmonių, o jos vadovas yra Heikki Sarajärvi.

REKLAMA
REKLAMA

Ekstremalai – irgi žmonės. Jiems taip pat norisi pasinaudoti telefonu net pačiomis sudėtingiausiomis situacijomis.

REKLAMA

Ambicijų buvusiems „Nokia“ darbuotojams tikrai netrūksta: „Adaia“ ketina užkariauti elitinių išmaniųjų telefonų rinką.

Suomių leidinys „Digitoday“ rašo, jog kompanija neketina eiti „Vertu“ pramintu keliu ir susikoncentruos ne ties brangiomis medžiagomis, bet ties mobilių įrenginių galimybėmis atlaikyti pačias nepalankiausias aplinkos sąlygas. „Adaia“ išmanieji telefonai potencialiai gali būti panardinti į keletą dešimčių metrų gylį po vandeniu ir keliauti kartu su alpinistais į Everesto viršūnę. Kartu „Adaia“ svarsto galimybę įdiegti palydovinio ryšio adapterį.

REKLAMA
REKLAMA

Įrenginio prototipas, kuris veikia su operacine sistema „Android“, turės 4,8 įstrižainės ekraną, svers apie 24–-250 gramų, o korpuso storis sudarys apie 17 mm. Inžinieriai netgi numatė akumuliatoriaus „karštojo keitimo“ galimybę, o tai turėtų labai praversti tiems, kurie mėgsta ekstremalias sąlygas. „Adaia“ atstovai teigia, kad išmaniuosius telefonus gamins labai nedideliu tiražu – vargu ar pasaulyje atsiras daug ekstremalų, kurie už panašius telefonus norės atiduoti iki 5000 eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų