REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penki Lietuvos rinktinės žaidėjai pelnė daugiau nei 10 taškų, po pratęsimo sugebėjo palaužti Australiją 106:100 ir šiandien skraidina pasaulio vaikinų iki 19 metų čempionato bronzos medalius į mūsų šalį. Tomas Dimša finale pelnė 19 taškų, Marius Grigonis – 17, Lukas Lekavičius – 16, Justas Tamulis ir Martinas Gebenas – po 12.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinai planetos čempionato bronzos medalius musų šalies trofėjų kolekcijoje pridės prie 2003 metais laimėto sidabro ir 2011 metais iškovotų aukso apdovanojimų. 2011 metais tuometinės devyniolikmečių rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas laimėjo ir naudingiausio turnyro žaidėjo titulą.

REKLAMA

„Tai nepakartojama. Nuostabu laimėti medalį, kaip ir J. Valančiūnas. Padarėme savo darbą ir laimėjome“, – kalbėjo T. Dimša, praėjusiais metais prie Europos vicečempionais tapusių Lietuvos aštuoniolikmečių negalėjęs prisidėti dėl traumos.

„Esu nepaprastai laimingas, kad esu čia. Mes laimėjome bronzos medalius. Tai fantastika. Nežinau, ką galėčiau daugiau pasakyti“, – sakė T. Dimša.

Lietuvos devyniolikmečiai tvirtai žingsniavo prizininkų pakylos link nuo pat turnyro pradžios. Grupės varžybose Tomo Masiulio auklėtiniai iškovojo visas tris pergales (su Čekija 77:74, su Iranu 81:40, su Argentina 76:66), antrame etape suklupo kartą dvikovoje su Kroatija (90:91), tačiau įveikė Kanadą (82:76) ir grupės lyderę Ispaniją (61:59.

Ketvirtfinalio barjeras mūsų šalies krepšininkams nebuvo sudėtingas - 89:58 sutriuškina Kinijos nacionalinė komanda. Sėkmingą žygį nutraukė favorite laikyta ir vėliau aukso medalius iškovojusi JAV rinktinė - pusfinalyje pralaimėta 60:100.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų