REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgametis britų superautomobilių gamintojo „McLaren“ vadovas Ronas Dennisas atsisveikins su kompanija – panašu, kad jis nepateisino akcininkų lūkesčių, ir kontraktas su juo nebus pratęstas. Kas pakeis ilgametį „McLaren“ vadovą, akcininkai dar neatskleidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, debesys virš R. Denniso galvos kaupėsi jau senokai – dar balandžio mėnesį jis neteko balso teisės kompanijos direktorių taryboje. Tuomet atimti balso teisę vienam iš garsiausių automobilių pasaulio žmonių nusprendė pagrindinis „McLaren“ akcininkas – Bahreino holdingas „Mumtalakat“.

REKLAMA

Arabams neįtiko kompanijos pardavimo rezultatai. Vadovaujant R. Dennisui, „McLaren“ realizavo dvigubai mažiau superautomobilių, nei buvo planuota. Akcininkai iš Bahreino patirtus nuostolius vertina šimtais milijonų eurų. Be viso to, „Mumtalakat“ ekspertai įsitikinę, kad patirtų nuostolių kompensuoti nebepavyks.

30 proc. „McLaren“ akcijų „Mumtalakat“ įsigijo dar 2007 metais, Vėliau savo kompanijos dalį arabams pardavė ir „Daimler“. Taip arabų investuotojų rankose atsidūrė kontrolinis „McLaren“ akcijų paketas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų